Mies tekee metallitöitä autotallisaan

Blogi

8 steppiä, joilla teet autotallistasi unelmien harrastetilan – Autotallin remontti

Rikkinäinen auto tallissa

Autotallin ryhtiliike

Näyttääkö autotallisi tältä? Nurkat ovat täynnä vanhaa romua, käytettyjä pyöränosia, tyhjiä kanistereita ja epämääräistä sälää, kuten puuta, pahveja ja metallia.

Talli, joka aikoinaan rakennettiin auton säilytykseen ja kesäiseen harrastekäyttöön, on muuttunut romuvarastoksi. Tavarakasat ovat vieneet lattiapinta-alan ja auto on saanut luvan siirtyä viettämään talvipakkaset ja sateet ulkona.

Samalla kuitenkin tekisi mieli tehdä jotain lämpimissä sisätiloissa vuodenajoista riippumatta. Saada omaa tilaa, ja ajatus hiomakoneesta keittiönpöydällä ei lähtökohtaisesti kiehdo. Pihallekin on ilmestynyt rautakaupasta haettu pressutalli.

Voisiko kaikkeen tähän löytyä ratkaisu omasta autotallista? Mutta miten?

Vanhan autotallin saat palautettua uuteen loistoon seuraavin stepein.

 

Työkalut seinällä autotallissa

Tallin siivoaminen

Pohdi, mitä tavaroita olet käyttänyt viimeisen kahden vuoden aikana ja mitä et? Kaikki yli kaksi vuotta vanha tavara on todennäköisesti romua. Helmiäkin on joita ei hävitetä! Nykyaikana hukumme tavaran määrään ja tavallisessa kodissa tavaroita on keskimäärin 50 000 (viisikymmentätuhatta!). Sanotaan että ihminen pärjäisi 250 esineellä. Karsia siis voi, ja ei ainoastaan voi, vaan pitää.

Romusta pääsee helposti eroon koska toisen romu voi olla toisen aarre. Käytetyt tavarat joilla on jokin arvo voi myydä esim. Tori:ssa ja loput voi antaa pois. Tulet yllättymään kuinka helposti pääset romuista eroon pienellä vaivalla.

Loput tavarat joita et saanut myytyä etkä annettua voit viedä jäteasemalle, jossa maksat kuorman painon mukaan. Auto punnitaan kärryn kanssa jäteasemalla mennessä ja tullessa, jolloin maksat lähtiessäsi painon erotuksen. Täyden peräkärryllisen hinta vaihtelee 100-150€ välillä. Peräkärryn vuokraat päiväksi parilla kympillä rautakaupasta.

Suurin osa materiaaleista on kierrätettävissä ilmaiseksi, kuten puu ja metallit.

Tattista, talli on viimein siivottu ja on valmis remontoitavaksi.

 

Autotallin nosto-ovi
Hanki eristetty autotallin ovi

Helpointa on aloittaa autotallin remontoiminen autotallin oven uusimisesta.

Tallin ulkonäkö ja koko pihan julkisivut muuttuu merkittävästi. Murtosuojaus ja tilan ilmanvaihto ja lämmöneristävyys paranee. Lisäksi ovea ei tarvi enää paiskoa vaan ovi avautuu näppärästi kaukosäätimellä. Autotallin ovi peittää koko seinän ja oven uusimisessa on kylmäsiltojen huomioiminen on tärkeää ettei lämpö jatkossa karkaa.

Tallin ulkonäköön tulee ryhtiliike kun nosto-oven uusimisen yhteydessä uusitaan pielilaudat.

 

Kuntosali autotallissa

Autotallin lattian uusiminen

Autotallisi lattialla on iso vaikutus yleiseen ulkonäköön sekä tallin käyttöön. Vaihtoehtoja uusimiseen on monia ja alla käymme läpi muutamia.

Useimmissa autotalleissa on betonilattia jonka halutessasi säilyttää. Mutta jos lattia on alkanut halkeilla tai vahingoittunut, on aika uusia pinta. Betonin harmaata väriä voit piristää maalaamalla lattian tai epoksoimalla lattian.

Yksi betonin suurimmista puutteista on vaikea puhdistettavuus. Öljy ja lika imeytyy betoniin helposti. Siksi hyvä vaihtoehto on epoksoida autotallin lattia, jolloin tahrat lattiassa jäävät epoksin pinnalle eivätkä myöskään öljyt ja rasvat imeydy. Epoksilattiaa on lisäksi helppo ja edullinen paikata.

On myös autotalleihin tarkoitettuja mattoja jotka voit laittaa betonin päälle. Nämä estävät betonilattian vaurioitumisen ja ovat varsin edullinen päällystää lattia.

 

Seinien maalaus

Lattian lisäksi toinen hyvä, helppo ja ison muutoksen tuova toimenpide on seinien maalaus. Jos maalaat lattian, menee seinien maalaus samalla vauhdilla. Pääset samalla eroon vanhoista kolhuista ja ilmakiväärin ammuksen koloista seinissä.

Jos seinät ovat betonia, kannattaa harkita seinien päällystämistä saneerauskipsilevyllä tai vanerilla. Näin voit lisätä eristystä ja kustomoida autotallisi kokonaan. Eristyksestä puheen ollen…

 

Seinän eristys

Tallin eristys

Eristys on tärkeä asia riippumatta siitä, onko autotalli kiinni talossa vai erillinen rakennus. Jos autotalli on kiinni talossa, useat huoneet jakavat seinän tai lattian/katon autotallisi kanssa. Lämmin ilma karkaa talosta autotallin kautta ja lämpö menee harakoille.

Näin autotallin seinät, joita ei ole eristetty, vaikuttavat energialaskuihisi. Eristämällä seinät, kylmäsillat saadaan katkeamaan ja sähkölasku, sekä luonto kiittää. Eristyksen jälkeen voit asentaa ilmalämpöpumpun jonka voit laittaa milloin poistamaan kosteutta, lämmittämään tai jäähdyttämään tilaa.

Entä jos sinulla on erillinen autotalli? Eristetyt seinät eivät vaikuta kodin lämpötilaan tai energialaskuihisi. Tämä ei silti tarkoita, että eristystä ei tarvisi ottaa huomioon. Monet säilövät autotallissaan kemikaaleja, polttonesteitä, vaatteita ja työkaluja. Tallin suojaaminen sään eri ilmiöiltä, esimerkiksi lämpötilan ja kosteudenvaihtelut, on tärkeää.

Katon uusiminen

Toinen asia, joka on otettava huomioon autotallin eristämisessä, on katon kunto. Eristyksen lisääminen katon ollessa huonossa kunnossa on vain väliaikainen ratkaisu. Jos katto näyttää vanhalta ja kuluneelta, kannattaa harkita uuden katon hankkimista paikalliselta kattoyritykseltä. 

 

Parvi autotallissa

Parven rakentaminen

Yksi hieno ratkaisu on rakentaa talliin parvi. Parven rakentaminen vaatii toki sisäkorkeutta vähintään neljä metriä, jotta ylhäällä ei tarvitse kyykistellä. Parven rakentamalla saat lisää varastotilaa ja saat tuplattua helposti neliöt. Parvelle voit rakentaa erillisen viihdetilan tai käyttää tilaa vaikka etätoimistona. Parven varustelussa vain taivas on rajana.

 

Tallin varustelu

Useimmiten autotallissa säilytetään tavaroita tai autoja. Talli voi lisäksi olla kuntosali, pienpanimo, työpaja, makuuhuone, toimisto tai muuntuva tila moneen eri tarkoitukseen.

Tallin varustelua päivitettäessä on tärkeä huomioida paikallisesta vaatimukset sähkö- ja LVI-töiden suhteen. Luvanvaraisissa töissä käytäthän ammattilaisten palveluita.

 

Mies tekee metallitöitä autotallisaan

 

Talli hajoamisen partaalla

Jos sinulla on hajoamisen partaalla oleva talli, on aika uusia talli kokonaan. Rakentamalla uuden, pääset vanhasta eroon ja voit toteuttaa unelmat tilasi suhteen rakentamalla isomman, käyttötarvettasi vastaavan tallin.

Huonokuntoisen autotallin purkukustannukset vähennetään yleensä asunnon kokonaishinnasta. Autotalli auttaa siis myös talosi myynnissä koska monet etsivät taloa nimenomaan hyvän autotallin kanssa. Talli voi siis myydä talosi ja tätä kautta investoinnillesi saat myös tuoton.

 

Aloita tallin remontoiminen oikeista asioista

Tallin päivittäminen nykyaikaan on helpompaa kuin osaat kuvitella. Tallin remontoiminen kannattaa aloittaa nosto-ovesta. Se on yksi merkittävin tilan käytön kannalta oleva tallin elementti ja nostaa merkittävästi tallin ulkonäköä ja varustelutasoa.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 nosto-ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 nosto-oviremonttia. Teemme remontin päivässä ja viemme vanhat ovet pois ja asennamme uudet ilman vaivaa.

Jätä tarjouspyyntö niin laskemme sinulle tarjouksen nosto-oven remontoinnista. Meiltä saat edullisen, sinulle sopivan rahoituksen sekä työn osuudesta saat kotitalousvähennystä.

 

YHTEYDENOTTOLOMAKE  20.08.2021 I Olli Junes

  Lue lisää

  17.12.2021 I Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

  Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

  Autotallin nosto-ovi ei nouse ylös? Rikkoontunut tai poikki mennyt nosto-oven…

  Lue lisää
  13.10.2021 I Nosto-ovi käyntiovella vai kulku erillisestä ovesta?

  Nosto-ovi käyntiovella vai kulku erillisestä ovesta?

  Nosto-ovi varustellaan yleensä käyntiovella jos tilaan ei ole mahdollista kulkea…

  Lue lisää
  13.10.2021 I Pariovi vai nosto-ovi autotalliin?

  Pariovi vai nosto-ovi autotalliin?

  Kulku autotalliin sisälle voidaan järjestää monella eri tavalla. Suurin osa…

  Lue lisää