Autotalli harrastetila – 8 steppiä, joilla teet autotallistasi unelmien harrastetilan

Sisällysluettelo

Autotallin ryhtiliike romuvarastosta unelmien harrastetilaksi

Näyttääkö autotallisi tältä? Nurkat ovat täynnä vanhaa romua, käytettyjä pyöränosia, tyhjiä kanistereita ja epämääräistä sälää, kuten puuta, pahveja ja metallia.

Rikkinäinen auto tallissa

Autotalli, joka aikoinaan rakennettiin auton säilytykseen ja kesäiseen harrastekäyttöön, on muuttunut romuvarastoksi. Tavarakasat ovat vieneet lattiapinta-alan ja auto on saanut luvan siirtyä viettämään talvipakkaset ja sateet ulkona.

Samalla kuitenkin tekisi mieli tehdä jotain lämpimissä sisätiloissa vuodenajoista riippumatta. Saada omaa tilaa, ja ajatus hiomakoneesta keittiönpöydällä ei lähtökohtaisesti kiehdo. Pihallekin on ilmestynyt rautakaupasta haettu pressutalli.

Voisiko kaikkeen tähän löytyä ratkaisu omasta autotallista? Mutta miten?

Vanhan autotallin saat palautettua uuteen loistoon seuraavin askelin:

  1. Autotallin siivoaminen
  2. Hanki eristetty autotallin ovi
  3. Autotallin lattian uusiminen
  4. Seinien maalaus
  5. Autotallin eristys
  6. Katon uusiminen
  7. Parven rakentaminen
  8. Autotallin varustelu
Työkalut seinällä autotallissa

1. Autotallin siivoaminen

Pohdi, mitä tavaroita olet käyttänyt viimeisen kahden vuoden aikana ja mitä et? Kaikki yli kaksi vuotta vanha tavara on todennäköisesti romua. Helmiäkin on, joita ei hävitetä! Nykyaikana hukumme tavaran määrään ja tavallisessa kodissa tavaroita on keskimäärin 50 000 (viisikymmentätuhatta!). Sanotaan, että ihminen pärjäisi 250 esineellä. Karsia siis voi, ja ei ainoastaan voi, vaan pitää.

Romusta pääsee helposti eroon, koska toisen romu voi olla toisen aarre. Käytetyt tavarat, joilla on jokin arvo, voi myydä esim. Tori:ssa ja loput voi antaa pois. Tulet yllättymään, kuinka helposti pääset romuista eroon pienellä vaivalla.

Loput tavarat, joita et saanut myytyä, etkä annettua, voit viedä jäteasemalle, jossa maksat kuorman painon mukaan. Auto punnitaan kärryn kanssa jäteasemalla mennessä ja tullessa, jolloin maksat lähtiessäsi painon erotuksen. Täyden peräkärryllisen hinta vaihtelee 100-150 € välillä. Peräkärryn vuokraat päiväksi parilla kympillä esimerkiksi rautakaupasta.

Suurin osa materiaaleista on kierrätettävissä ilmaiseksi, kuten puu ja metallit.

Tattista, talli on viimein siivottu ja on valmis remontoitavaksi.

Autotallin nosto-ovi

2. Hanki eristetty autotallin ovi

Helpointa on aloittaa autotallin remontoiminen autotallin oven uusimisesta.

Tallin ulkonäkö ja koko pihan julkisivut muuttuu merkittävästi. Murtosuojaus ja tilan ilmanvaihto ja lämmöneristävyys paranee. Lisäksi ovea ei tarvi enää paiskoa, vaan ovi avautuu näppärästi kaukosäätimellä. Autotallin ovi peittää koko seinän ja oven uusimisessa kylmäsiltojen huomioiminen on tärkeää, ettei lämpö jatkossa karkaa.

Tallin ulkonäköön tulee ryhtiliike, kun nosto-oven uusimisen yhteydessä uusitaan pielilaudat.

Kuntosali autotallissa

3. Autotallin lattian uusiminen

Autotallisi lattialla on iso vaikutus yleiseen ulkonäköön sekä tallin käyttöön. Vaihtoehtoja uusimiseen on monia ja alla käymme läpi muutamia.

Useimmissa autotalleissa on betonilattia, jonka voit halutessasi säilyttää. Mutta jos lattia on alkanut halkeilla tai vahingoittunut, on aika uusia pinta. Betonin harmaata väriä voit piristää maalaamalla lattian tai epoksoimalla lattian.

Yksi betonin suurimmista puutteista on vaikea puhdistettavuus. Öljy ja lika imeytyy betoniin helposti. Siksi hyvä vaihtoehto on epoksoida autotallin lattia, jolloin tahrat lattiassa jäävät epoksin pinnalle, eivätkä myöskään öljyt ja rasvat imeydy. Epoksilattiaa on lisäksi helppo ja edullinen paikata.

On myös autotalleihin tarkoitettuja mattoja, jotka voit laittaa betonin päälle. Nämä estävät betonilattian vaurioitumisen ja ovat varsin edullinen tapa päällystää lattia.

Doorway nosto-ovi aukeaa. Nosto-ovi moottorilla. Nosto-ovi koneistolla. Nosto-ovi automatiikalla.

4. Seinien maalaus

Lattian lisäksi toinen hyvä, helppo ja ison muutoksen tuova toimenpide on seinien maalaus. Jos maalaat lattian, menee seinien maalaus samalla vauhdilla. Pääset samalla eroon vanhoista kolhuista ja ilmakiväärin ammuksen koloista seinissä.

Jos seinät ovat betonia, kannattaa harkita seinien päällystämistä saneerauskipsilevyllä tai vanerilla. Näin voit lisätä eristystä ja kustomoida autotallisi kokonaan. Eristyksestä puheen ollen…

Seinän eristys

5. Autotallin eristys

Eristys on tärkeä asia riippumatta siitä, onko autotalli kiinni talossa vai erillinen rakennus.

Jos autotalli on kiinni talossa, useat huoneet jakavat seinän tai lattian/katon autotallisi kanssa. Lämmin ilma karkaa talosta autotallin kautta ja lämpö menee harakoille. Näin autotallin seinät, joita ei ole eristetty, vaikuttavat energialaskuihisi. Eristämällä seinät, kylmäsillat saadaan katkeamaan ja sähkölasku, sekä luonto kiittää. Eristyksen jälkeen voit asentaa ilmalämpöpumpun, jonka voit laittaa milloin poistamaan kosteutta, lämmittämään tai jäähdyttämään tilaa.

Entä jos sinulla on erillinen autotalli? Eristetyt seinät eivät vaikuta kodin lämpötilaan tai energialaskuihisi. Tämä ei silti tarkoita, että eristystä ei tarvisi ottaa huomioon. Monet säilövät autotallissaan kemikaaleja, polttonesteitä, vaatteita ja työkaluja. Tallin suojaaminen sään eri ilmiöiltä, esimerkiksi lämpötilan ja kosteudenvaihtelut, on tärkeää.

6. Katon uusiminen

Toinen asia, joka on otettava huomioon autotallin eristämisessä, on katon kunto. Eristyksen lisääminen katon ollessa huonossa kunnossa, on vain väliaikainen ratkaisu. Jos katto näyttää vanhalta ja kuluneelta, kannattaa harkita uuden katon hankkimista paikalliselta kattoyritykseltä. 

Parvi autotallissa

7. Parven rakentaminen

Yksi hieno ratkaisu on rakentaa talliin parvi. Parven rakentaminen vaatii toki sisäkorkeutta vähintään neljä metriä, jotta ylhäällä ei tarvitse kyykistellä. Parven rakentamalla saat lisää varastotilaa ja saat tuplattua helposti neliöt. Parvelle voit rakentaa erillisen viihdetilan tai käyttää tilaa vaikka etätoimistona. Parven varustelussa vain taivas on rajana.

8. Autotallin varustelu

Useimmiten autotallissa säilytetään tavaroita tai autoja. Talli voi lisäksi olla kuntosali, pienpanimo, työpaja, makuuhuone, toimisto tai muuntuva tila moneen eri tarkoitukseen.

Tallin varustelua päivitettäessä on tärkeä huomioida paikallisesta vaatimukset sähkö- ja LVI-töiden suhteen. Luvanvaraisissa töissä käytäthän ammattilaisten palveluita.

Mies tekee metallitöitä autotallisaan

Autotalli hajoamisen partaalla

Jos sinulla on hajoamisen partaalla oleva autotalli, on aika uusia talli kokonaan. Rakentamalla uuden, pääset vanhasta eroon ja voit toteuttaa unelmat tilasi suhteen rakentamalla isomman, käyttötarvettasi vastaavan tallin.

Huonokuntoisen autotallin purkukustannukset vähennetään yleensä asunnon kokonaishinnasta. Autotalli auttaa siis myös talosi myynnissä, koska monet etsivät taloa nimenomaan hyvän autotallin kanssa. Talli voi siis myydä talosi ja tätä kautta investoinnillesi saat myös tuoton.

Nosto-oviasentaja asentaa nosto-ovea nosto-oviremontissa. Doorway nosto-ovi autotalleihin.

Aloita autotallin remontoiminen oikeista asioista

Autotallin päivittäminen nykyaikaan on helpompaa kuin osaat kuvitella. Tallin remontoiminen kannattaa aloittaa nosto-ovesta. Se on yksi merkittävin tilan käytön kannalta oleva tallin elementti ja nostaa merkittävästi tallin ulkonäköä ja varustelutasoa.

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin ovi. Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwaylta. Doorwaylla autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun, joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä >>

Doorwaylla olemme asentaneet yli 30 000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5 000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan, korottoman rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: