Doorwayn valtakunnallinen nosto-ovien ja erikoisovien huolto

Blogi

Nosto-oven yleisimmät viat & huolto – miten nosto-ovea voi huoltaa itse?

Seuraa ja kuulostele oven toimintaa

Nosto-oven kuuluisi toimia sulavasti ilman, että oven käytöstä kuuluu ylimääräisiä ääniä. Seuraa ja kuulostele aika-ajoin nosto-oven toimintaa. Ennakoimalla estät isompien vaurioiden syntymisen.

Doorwayn ovihuolto palvelee sinua ympäri Suomen kaikissa nosto-ovien huoltoon liittyvissä asioissa, oli nosto-ovesi merkki mikä tahansa. Meiltä saat myös varaosat nopeasti omasta varastosta.

Jos alla luetellut toimenpiteet eivät auta, soita tai jätä meille yhteydenottopyyntö, olemme sinuun yhteydessä!

Vika: Ovi ei avaudu kauko-ohjaimella

Toimenpide: Tarkista kauko-ohjaimen paristo.
Lisätoimenpide: Tarkista että ovi on kytketty moottoriin. Tarkista virransyöttö moottorille. 

Vika: Nosto-ovi vastaa kauko-ohjaimen ohjaukseen hitaasti

Toimenpide: Tarkista kauko-ohjaimen paristo. Kun kauko-ohjaimen paristojen varaus vähenee, ei kauko-ohjain enää toimi moitteettomasti. 

Lisätoimenpide: Ongelma poistuu vaihtamalla kauko-ohjaimeen uudet paristot valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Vika: Nosto-ovi ei laskeudu alas asti

Toimenpide: Sähkötoimisen nosto-oven koneisto mittaa oven avautumiseen tarvittavaa voimaa ja voiman muuttuessa liian suureksi oven turvatoiminto pysäyttää oven liikkeen.  Kun olosuhteissa tai tallin rakenteissa tapahtuu muutoksia voi oven liikuttamiseen tarvittava voima kasvaa alkuperäisiä raja-arvoja ylemmäksi. Tällöin koneiston uudelleen ohjelmoinnilla saadaan asetettua uudet arvot ja ovi toimii normaalisti. 

Lisätoimenpide: Tee koneiston uudelleen ohjelmointi ja rajojen asettaminen koneisto valmistajan ohjeiden mukaisesti tai pyydä Doorwayn huolto paikalle.

Vika: Nosto-ovi ei aukea kauko-ohjaimella.

Toimenpide: Tarkista että koneistolle tulee virta. Jos koneelle tulee virta ja ongelma ei poistu, tarkista kauko-ohjaimen paristojen varaustaso vaihtamalla paristot. Varmista, että ovi on kytketty koneistoon. Mikäli ovi on vapautettu koneistosta käsikäytölle ei ovi toimi kauko-ohjaimella. Kytke tällöin ovi takaisin koneistoon.

Lisätoimenpide: Jos ongelma ei poistunut yllämainituilla toimilla, ota yhteys huoltonumeroon.

Vika: Nosto-ovi ei toimi käsin.

Toimenpide: Vapauta ovi moottorista ja koita avata ovea käsin. Mikäli ovi ei aukea käsin kevyesti voimaa käyttämällä ovessa on mekaaninen vika. Tarkista että oven edessä ei ole mitään mikä voisi estää liikkumisen. Tämän jälkeen tarkista oven vaijerit. Ovatko vaijerit oikealla paikallaan ja kireänä. Vaijerien paikoilleen laittaminen vaatii jonkin verran osaamista ja jos et ole varma että homma onnistuu niin soita huoltoon. Usein vaijereiden irtoamiselle on jokin syy. Tämä selviää huoltokäynnin aikana.

Lisätoimenpide: Onko jousi mennyt poikki? Nosto-oven jouset on suunniteltu kestämään tietty avausmäärä, tyypillisesti 15 000–25 000 avauskertaa. Jousen elinkaari voi tulla tiensä päähän, jolloin jousi on vaihdettava. Doorway valmistaa jouset kaiken merkkisiin oviin nopeasti.

Vika: Nosto-ovi ääntää liikkuessaan.

Toimenpide: Nosto-ovessa on useita liikkuvia osia ja se vaatii huoltoa. Kun nosto-ovesi ääntää normaalia enemmän, on se huollon tarpeessa. Pakkaskelillä ovipaneelien väliset tiivisteet voivat ääntää normaalia enemmän. Tällöin suosittelemme voitelemaan tiivisteet silikonisprayllä. Paneelien väliset tiivisteet saat esiin pysäyttämällä oven niin että paneelien sauma on ylhäällä taitoskohdassa.

Lisätoimenpide: Jos ääni ei kuulu tiivisteistä huolla nosto-ovi kokonaisuudessaan. Voit myös tilata ammattilaisen tekemän laajemman huollon. Routiva maaperä voi lisätä huollon tarvetta.

Vika: Nosto-oven koodilukko ei toimi.

Toimenpide: Syttyykö koodilukkoon valo, kun painat sen näppäimiä? Jos koodilukko ei reagoi painalluksiin, useimmiten vika johtuu pariston varauksen alenemisesta. Tällöin voit helposti vaihtaa paristot valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Lisätoimenpide: Jos ongelma ei poistu pariston vaihtamisella, ota yhteyttä huoltonumeroon.

Vika: Langaton painonappi ei toimi.

Toimenpide: Kun langattoman painonapin paristojen varaus vähenee, ei painonappi enää toimi moitteettomasti. Vaihda painonappiin paristot.

Lisätoimenpide: Jos ongelma ei poistunut paristojen vaihdolla, ota yhteys huoltonumeroon.

Vika: Nosto-oven alareuna ei tiivisty kunnolla.

Toimenpide: Laadukkaissa nosto-ovissa EPDM-kumista valmistettu alatiiviste. Nosto-oven koneiston avulla oven tiiviste saadaan painumaan tiiviisti lattiaa vasten. Koneiston voiman tarve voi lisääntyä olosuhteiden muuttuessa joskus koneiston raja-arvot ja voiman tarve joudutaan määrittämään uudestaan. Aseta nämä arvot valmistajan ohjeiden mukaisesti tai pyydä Doorwayn huolto apuun. 

Lisätoimenpide: Lattian pinnan tasoerot ja epätasaisuus haittaavat myös alareunan tiivistymistä. Epätasaisilla laittioilla alareunaa ei saada ovella tiivistettyä. Tällöin lattian valu on tasoitettava tai oikaistava. Toinen vaihtoehto on asentaa kynnykselle kynnyspelti jolla saadaan tasoitettua oven kynnys ja ovi tiivistyy kunnolla. Jos haluat tilata jälkiasennuksena turkkipellin soita huoltonumeroomme.

Vika: Nosto-oven sisäpintaan tiivistyy kosteutta.

Toimenpide: Nosto-oven teräspintaan tiivistyy kosteutta helpommin kuin puupintaisiin oviin vaikka ovien sisäpinnan lämpötilat olisivat samat. Tämä johtuu siitä, että ovi on metallipintainen ja kosteus ei imeydy siihen samalla tavalla kuin huokoisiin materiaaleihin.

Tiivistyvän veden määrään vaikuttavat autotallin sisäilman kosteus ja lämpötila sekä ulkolämpötila. Huolehtimalla autotallin riittävästä ilmanvaihdosta ja käyttötarkoitukseen sopivasta lämpötilasta vähennät nosto-oven pintaan tiivistyvää kosteutta. Sopivissa olosuhteissa voi siitäkin huolimatta vähäisiä määriä kosteutta muodostua, mutta näillä toimenpiteillä oven pinta pysyy pääosin kuivana.  Jos lämpimässä tallissa pidetään autoa, lämpötilan tulee olla vähintään 10 astetta ja suositellaan koneellista ilmanvaihtoa.

Kylmässä tallissa pitää myös huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta, sillä lämpimästä autosta sulavat vedet nostavat autotallin sisäilman kosteutta, jolloin nosto-ovenne pintaan voi tiivistyä kosteutta. Kylmässä tallissa oven pintaan tiivistynyt kosteus voi jäätyessään heikentää oven toimintaa.

Lisätoimenpide: Jos tallissa ei ole ilmanvaihtoa on nosto-oveenne asennettava raitisilmaventtiili tuloilmaa varten ja tallin yläosaan ilmanvaihtoventtiili poistoilmaa varten. Tallin ilmanvaihtoventtiileitä ei saa tukkia! Jos nämä toimenpiteet eivät auta, ota yhteyttä Doorwayn ovihuoltoon soittamalla.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 nosto-ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 nosto-oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen.

 

YHTEYDENOTTOLOMAKE    16.02.2021 I Jari-Matti Matikainen

    Lue lisää