Doorway nosto-ovi DW3 -sileä valkoinen lamelli RAL 9010. Autotallin nosto-ovi.

Blogi

Miten nosto-oven käyttöikää voi pidentää kotikonstein?

Doorway nosto-ovet on tehty kestämään aikaa kotitalouskäytössä jopa 30 vuotta. Jotta nosto-ovi saadaan kestämään aikaa, on ovea huollettava huolto-ohjelman mukaisesti. 

Huolto-ohjelmaan liittyvät erilaiset rasvaukset, pintojen puhtaana pitämiset sekä se, että oven jousesta sekä oven tasapainosta pidetään huolta. 

Seuraa ja kuulostele oven toimintaa

Nosto-oven kuuluisi toimia sulavasti ilman että oven käytöstä kuuluu ylimääräisiä ääniä. Seuraa ja kuulostele aika-ajoin nosto-oven toimintaa. Ennakoimalla estät isompien vaurioiden syntymisen.

Doorwayn ovihuolto palvelee sinua ympäri suomen kaikissa nosto-ovien huoltooon liittyvissä asioissa. Meiltä saat myös varaosat nopeasti omasta varastosta.

Soita tai jätä meille yhteydenottopyyntö, olemme sinuun yhteydessä!

Epätasapainoinen ovi

Jos ovi ei ole tasapainossa, käsikäyttöisen oven liikkeestä tulee nykivää. Näin ovea täytyy vetää alas ja ylös voimalla. Näin ovea joudutaan käyttämään tarpeettoman suurta voimaa käyttäen, joka lyhentää oven käyttöikää. Rullat ja saranat rasittuvat.

Oven kuuluu olla tasapainossa seuraavalla tavalla: kun ovi on käsikäytöllä metrin irti maasta, ovea nostettaessa vähän ylöspäin, pitäisi oven pitäisi rullautua itsestään ylös. 

Nosto-ovea kannattaa kokeilla ilman moottoria käsin, että ovi on tasapainossa ja liikeradat menevät sulavasti.

Tiivisteiden voitelu

Tiivisteet olisi hyvä voidella kerran vuodessa, että tiivisteet pysyvät joustavina ja liukkaina ja ettei ovi ei tartu tiivisteisiin. Tiivisteiden merkitys on estää ulkoilma ja tuulen pääseminen sisätiloihin.

Puhtaana pitäminen

Ovi kannattaa pitää puhtaana, ettei lika pääse pinttymään nosto-oven pintaan. Suosittelemme puhdistamaan nosto-oven pinnat. Nosto-oven ulkopinnan voi vahata esimerkiksi autonkiillotusvahalla. Näin lika ei pääse tarttumaan nosto-oven pintaan. Vahaus myös parantaa värien pysyvyyttä.

Jos nosto-ovessasi on ikkunoita, puhdista ikkunat vain vedellä, älä käytä liinaa.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 nosto-ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 nosto-oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen.

 

YHTEYDENOTTOLOMAKE    11.12.2020 I Jaakko Hannuksela

    Lue lisää