Miten nosto-oven käyttöikää voi pidentää kotikonstein? – Nosto-oven huolto

Doorwayn nosto-ovet on tehty kestämään aikaa kotitalouskäytössä jopa 30 vuotta. Jotta nosto-ovi saadaan kestämään aikaa, on ovea huollettava huolto-ohjelman mukaisesti.

Huolto-ohjelmaan liittyvät erilaiset rasvaukset, pintojen puhtaana pitämiset sekä se, että oven jousesta sekä oven tasapainosta pidetään huolta.

Tässä artikkelissa kerromme 4 helppoa kotikonstia, joilla voit huolehtia nosto-oven kunnosta ja varmistaa, että nosto-ovi kestää aikaa ja käyttöä useita vuosikymmeniä.

Muistathan myös, että Doorwayn nosto-ovihuolto palvelee sinua ympäri Suomen kaikissa nosto-ovien huoltoon liittyvissä asioissa, oli nosto-ovesi merkki mikä tahansa. Meiltä saat myös varaosat nopeasti omasta varastosta. Jos nosto-ovessasi on jotain vikaa, niin soita tai jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.

Seuraa ja kuulostele nosto-oven toimintaa

Nosto-oven kuuluisi toimia sulavasti ilman, että oven käytöstä kuuluu ylimääräisiä ääniä. Seuraa ja kuulostele aika-ajoin nosto-oven toimintaa. Ennakoimalla estät isompien vaurioiden syntymisen.

Doorwayn ovihuolto palvelee sinua ympäri Suomen kaikissa nosto-ovien huoltoon liittyvissä asioissa. Meiltä saat myös varaosat nopeasti omasta varastosta.

Soita tai jätä meille yhteydenottopyyntö, olemme sinuun yhteydessä!

Epätasapainoinen nosto-ovi

Jos ovi ei ole tasapainossa, käsikäyttöisen oven liikkeestä tulee nykivää, jolloin ovea täytyy vetää alas ja ylös voimalla. Eli ovea joudutaan käyttämään tarpeettoman suurta voimaa käyttäen, joka lyhentää oven käyttöikää. Rullat ja saranat rasittuvat.

Oven kuuluu olla tasapainossa seuraavalla tavalla: kun ovi on käsikäytöllä metrin irti maasta, ovea nostettaessa vähän ylöspäin, pitäisi oven rullautua itsestään ylös.

Nosto-ovea kannattaa kokeilla käsin, ilman moottoria, että ovi on tasapainossa ja liikeradat menevät sulavasti.

Tiivisteiden voitelu

Tiivisteet olisi hyvä voidella kerran vuodessa, että tiivisteet pysyvät joustavina ja liukkaina ja ettei ovi tartu tiivisteisiin. Tiivisteiden merkitys on estää ulkoilma ja tuulen pääseminen sisätiloihin.

Puhtaana pitäminen

Nosto-ovi kannattaa pitää puhtaana, ettei lika pääse pinttymään nosto-oven pintaan. Suosittelemme puhdistamaan nosto-oven pinnat. Nosto-oven ulkopinnan voi vahata esimerkiksi autonkiillotusvahalla. Näin lika ei pääse tarttumaan nosto-oven pintaan. Vahaus myös parantaa värien pysyvyyttä.

Jos nosto-ovessasi on ikkunoita, puhdista ikkunat vain vedellä, älä käytä liinaa.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30 000 nosto-ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5 000 nosto-oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: