Autotallin hinta ja hankinta – iso ja korkea autotalli

Sisällysluettelo

Tässä artikkelissa syvennymme, mitä maksaa iso ja korkea autotalli, sekä mitä sellaisesta haaveilevan kannattaa hankinnassa huomioida.

Mikä on iso ja korkea autotalli?

Jotta yhden auton autotallissa ovet avautuvat ja kulkeminen on vaivatonta, on sen sisämittojen oltava vähintään n. 4 metriä x 7 metriä (21m2). Tässä artikkelissa laskemme isoksi autotalliksi vähintään kahden auton autotallin, jossa sisämittojen on oltava noin 7,5-8 metriä x 8 metriä (64m2).

Mitoissa täytyy kuitenkin aina ottaa huomioon se, millaisille ajoneuvoille autotalli on tarkoitettu. Valmisvaihtoehdoissa isojen autotallien sisäkorkeudet alkavat 3,5 metristä.

Yhden auton autotalli on yleensä kooltaan 20-50 m², kahden auton autotalli 30-90 m² ja kolmen auton autotalli 60 m² tai suurempi.

Ison ja korkean autotallin hyöty on myös se, että siellä voidaan vaivatta säilyttää muutakin kuin autoja, kuten muita ajoneuvoja (asuntoautot, kelkat, mönkijä, traktorit, veneet), renkaita ja harrastusvälineitä. Myös autonkorjaaminen onnistuu paremmin isossa ja korkeassa autotallissa, kun voit hankkia talliin autonostimen.

Iso ja korkea autotalli – monta tapaa hankkia

Ison ja korkean autotallin voi hankkia riippuen siitä, miten paljon haluat tai osaat itse tehdä. Voit tarttua itse vasaran varteen ja rakentaa ison ja korkean autotallin, mutta se on toki vaihtoehdoista työläin, eikä onnistu kaikilta.

Toisaalta voit tilata autotallitoimittajalta runkopaketin tai tilata avaimet käteen -autotallin. Vaihtoehtoja on paljon, sillä autotallin toimittajilla on omien autotalliensa toimitussisällöille omat nimityksensä. Lisäksi muokkausmahdollisuuksia on paljon, kuten ulkoverhoilu, vesikate tai ikkunan- ja ovenpielet.

Isojen ja korkeiden autotallien toimittajien toimitussisältöjen ja hintojen vertailuun kannattaa kuitenkin panostaa. Vaivaa kannattaa nähdä myös tarkkaan kustannusten suunnitteluun sekä aikataulun tekemiseen.

Iso, korkea ja lämmitettävä autotalli tarvitsee perustukset ja se vaatii useimmiten rakennusluvan. Ole yhteydessä paikalliseen rakennusviranomaiseen ennen hankintaa.

Ison ja korkean autotallin hinta

Ison ja korkean autotallin hinta riippuu hyvin paljon siitä, millaisista ominaisuuksista haaveilet, sekä kuinka valmiin ratkaisun hankit. Ison ja korkean autotallin hintaan vaikuttaa ainakin seuraavat suunnittelun lähtökohdat:

 • kuinka monelle autolle autotalli hankitaan?
 • kuinka korkea tilan ja oviaukon tulee olla?
 • haluatko autotallista lämpimän, puolilämpimän vai kylmän?
 • kuuluuko autotalliin myös katos?
 • kuinka paljon autotallissa on harrastus- tai varastotilaa?

Ison ja korkean autotallin hankkimisen kuluissa kannattaa huomioida myös:

 • rakennusluvan kustannukset
 • autotallipaketin hinta
 • tarvikkeet
 • rakennustyöstä tulevat kustannukset
 • liittymät
 • tallin lämmitysmuoto

Jos hankit täysin valmiin autotallin, maksaa se karkeasti arviolta noin 1300 €/m2. Hinta riippuu paljon myös perustus- ja materiaalivalinnoista. Usein iso ja korkea autotalli on suhteessa pientä tallia halvempi. Halvimmillaan autotallin hinta on arviolta1000€/m2 – jos autotalliin hankitaan kaikki mukavuudet, voi hintalappu olla jopa 2000 €/m2.

Jos et rakenna autotallia tyhjästä itse, niin halvimmin hankit ison ja korkean autotallin, jos ostat materiaalit pakettina. Tällöin hinnaksi – ilman oman työn arvon määrittelyä – voi tulla noin parisen tuhatta euroa. Jos taas ostat kokonaan valmiin paketin, voi ison ja korkean autotallin hinta olla jopa 65 000 euroa.

Täysin valmiin autotallin hankkiminen on luonnollisesti riskittömin vaihtoehto. Silloin kustannukset ja rakennusaikataulun tietää varsin tarkasti etukäteen. Lisäksi tulevat yleensä mm. perustusten tekeminen ja mahdollisten vesi/viemäri- ja sähköliittymien kustannukset.

Hintaa arvioidessa kannattaa muistaa, että iso ja korkea autotalli kohottaa myös kiinteistösi arvoa.

Ison ja korkean autotallin varusteet ja ovi

Isoon ja korkeaan autotalliin mahtuu usein myös muuta kuin pelkkä auto. Autotalliin kannattaa varata toimiva työtaso kaikenlaiseen työskentelyyn sekä säilytyshyllyjä, laatikoita ja koukkuja tarvikkeille ja työkaluille. Huolehdi ainakin, että autotallissasi on hyvät säilytysratkaisut vaihtorenkaiden säilytykseen – esimerkiksi renkaille suunnitelluilla koukuilla voit ripustaa ne kätevästi seinälle. Hyvä varuste autotalliin on pölynimuri, jolla puhdistat niin auton kuin autotallinkin. Autotallissa on kätevää olla myös vesipiste.

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin nosto-ovi. Me suosittelemme Doorwayn kotimaista nosto-ovea, joka valmistetaan ja asennetaan autotalliisi mittatilaustyönä, ja joka on valmistettu kestämään kotitalouskäytössä jopa 30 vuotta.

Doorwayltä löytyy lukuisia eri nostojärjestelmiä ja kauttamme saat tilaasi sopivat kiskot, jotka eivät estä tilan käyttöä.

Kun laitat autotalliisi öljynerotuskaivon, on autonpesu vuoden ympäri mahdollista tallissa. Autotallissa ei saa käsitellä vettä, eikä öljyjä ilman öljynerotuskaivoa. Öljynerotuskaivon ja tavallisen kaivon välillä ei ole juurikaan hintaeroa, joten satsaus öljynerotuskaivoon kannattaa. Kun vesi tai öljy valuu öljynerotuskaivoon, jää öljy vettä kevyempänä kaivossa olevan veden pinnalle, josta se on helppo poistaa eikä jätevesi valu verkostoon.

Suosittelemme lämpimästi pinnoittamaan autotallin lattian. Lattia on helppo pitää puhtaana ja öljy sekä muut aineet eivät tartu pintaan. Pinnoitettu lattia pitää pölyn ja lian tehokkaammin irrallaan.

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin ovi. Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwayltä. Doorwayllä autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen.

Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: