Autotallipaketti vai itse räätälöity autotalli?

Sisällysluettelo

Autotallin hankkiminen on parhaimmillaan koko elämän mittainen sijoitus, joka tekee arjesta paitsi mukavampaa, myös helpompaa. 

Valmis autotallipaketti on sopiva valinta, jos autotallin hankkiminen tuottaa sinulle lähinnä päänvaivaa tai et ole varma, mitä asioita kannattaisi ottaa huomioon. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan tarkemmin autotallipakettiin sekä erilaisiin sen hankintaan liittyviin asioihin, jotka on hyvä huomioida ennen ostopäätöksen tekemistä. 

Miksi valita autotallipaketti?

Valmis autotallipaketti on helppo ja vaivaton ratkaisu, jonka lopputulokseen voit kuitenkin vaikuttaa paljon myös itse. Autotalli voidaan räätälöidä toiveidesi pohjalta ja muokattavia ominaisuuksia ovat mm. pohjaratkaisu, ulkoverhoilu, ikkunan- ja ovenpielet sekä vesikatteen ratkaisut. Valmiissa autotallipaketeissakin paljon on siis mahdollista tehdä, jotta autotalli miellyttää omistajaansa kaikin puolin. Joskus unelmiesi autotallipaketti saattaa kuitenkin löytyä jo valmiina toimittajan valikoimasta, jolloin vältyt suuremmalta suunnittelulta.

Autotallipaketti on tavallisesti huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin arkkitehdin sinulle suunnittelema autotalli. Valmiissa paketeissa on kuitenkin huomioitava se, että ne noudattavat aina tiettyä kaavaa ja räätälöinnin mahdollisuudet ovat rajallisia. Ota rohkeasti yhteyttä palveluntarjoajiin, jos epäilet, vastaako valmis autotallipaketti varmasti tarpeitasi.

Mitä autotallin hankinnassa tulee huomioida?

Autotallia hankkiessa on hyvä huomioida ainakin muutamat tärkeimmät asiat, kuten se, montako autoa sinne pitää mahtua ja halutaanko auton tai autojen lisäksi tilaa muulle toiminnalle tai esimerkiksi säilytysratkaisuille. Jos tarkoitus on mahduttaa tilaan kaksi autoa ja saada vielä tilaa autojen korjaamiselle sekä siihen tarvittavalle välineistölle, myös autotallin hinta luonnollisesti nousee. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon mahdolliset tulevaisuuden tarpeet, jotta autotalli palvelisi mahdollisimman pitkään.

Autotallin suunnitteluvaiheeseen kannattaa siis käyttää aikaa ja ajatusta, koska toimimaton talli muuttuu nopeasti kaikenlaista käyttämätöntä tavaraa nieleväksi varastoksi.

Doorway DW3 - Sileä autotallin nosto-ovi

Kuinka iso autotallin pitää olla?

Jotta auton ovet voivat avautua vaivatta ja kulkeminen pysyy helppona, yhden auton autotallin sisämittojen tulisi olla noin 4 x 7 metriä. Kahden auton tallissa puolestaan luku kasvaa, jolloin suositeltu koko on noin 7,5–8 x 8 metriä. Autoilla on kuitenkin aina yksilölliset mitat, joihin myös autotallin koko pitää mukauttaa. Muutamia esimerkkejä tyypillisistä autotallien mitoista ovat:

 • Yhden auton autotalli n. 20–50 m²
 • Kahden auton autotalli n. 30–90 m²
 • Kolmen auton autotalli n. 60 m² tai suurempi

Voiko autotallin ostaa täysin valmiina autotallipakettina?

Kyllä voi! Kun autotallin hankinta tulee ajankohtaiseksi, kannattaa ottaa yhteyttä valmiita autotallipaketteja tarjoavaan yritykseen ja kysellä heiltä valikoimaa. Jos heidän valikoimassa sattuu olemaan juuri sinun tarpeitasi vastaava autotallipaketti, voit valita sen vaikka suoraan ilman erityisempiä muutoksia. Pieniä muutoksia on tietenkin mahdollista tehdä myös autotallipakettiin.

Suomessa valmiita autotallipaketteja tarjoavat mm. K-Rauta, Mestaritallit, Kastelli ja Smartia.

Mikä on autotallin tärkein ominaisuus?

Autotallin tulee tarjota päivittäin miellyttävä käyttökokemus ja palvella käyttäjäänsä mahdollisimman pitkään. Parhaimmillaan sieltä ja sinne kuljetaan useita kertoja päivässä, minkä vuoksi tärkeimpänä ominaisuutena autotalleissa voidaankin pitää itse kulkuovia. Autotalliin suositellaan aina nosto-ovea sekä sen lisäksi myös erillistä käyntiovea.

On ostoslistallasi sitten valmis autotallipaketti tai itse räätälöity autotalli, laadukas nosto-ovi tekee siitä hyvän sijoituksen.

Lue täältä lisää, kannattaako autotallin nosto-ovi hankkia käyntiovella vai järjestää kulku erillisestä ovesta >>

Mitä autotallin rakentaminen maksaa?

Autotallin hintaan vaikuttaa tietenkin huomattavasti se, millaisia tarpeita autotallilla halutaan täyttää. Tyypillisesti autotallit maksavat noin 500–1500 euroa neliömetriltä, mutta lopputulos voi olla tästä selvästi edullisempi – tai kalliimpi.

Valitsemallasi ovella on myös suuri vaikutus autotallin ja projektin hintaan. Autotallin oven hinta riippuu mm. sen koosta, materiaalista, eristyskyvystä ja siitä, aukeaako se automaattisesti vai ainoastaan manuaalisesti.

Nosto-oven hinta

Mikä ovi autotalliin?

Oli kyseessä sitten täysin uuden autotallin hankkiminen tai vanhan remontointi, ovi on todellakin autotallin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, sillä sen vaikutus autotallin toimintaan ja käyttöön on merkittävä. Autotallin ovea valitessa törmää usein sen moniin eri ominaisuuksiin, jotka saattavat saada kuluttajan pään pyörälle. Valikoimasta löytyy nosto-oven lisäksi myös muita ovityyppejä, kuten liuku-, nivel- ja kippiovet sekä pariovi.

Kun valitset autotallin ovityyppiä, on tärkeää huomioida sen laadukkuus ja pitkäikäisyys. Nosto-ovi on valehtelematta paras vaihtoehto kenen tahansa autotalliin.

 • Ensinnäkin nosto-ovi on pitkäikäisempi käyttöiältään verrattuna muihin ovityyppeihin. Tämä johtuu siitä että nosto-oven moottori laskee ja nostaa nosto-oven keskeltä tasaisesti.
 • Nosto-ovi on kätevä ja toimiva myös suomalaisissa sääolosuhteissa. Yön aikana saa pyryttää vaikka miten paljon lunta nosto-oven eteen, niin ovi aukeaa silti ilman hikistä lumenluontiurakkaa, koska aukeamissuunta on ylöspäin.
 • Nosto-ovi antaa autotallin oviaukkoon suuremman käyttöleveyden, sillä karmit ja ovilehdet eivät kavenna oviaukkoa.
 • Nosto-ovi on helppokäyttöinen. Voit avata nosto-oven kaukosäätimellä autossa istuen tai oven avaus on mahdollista saada jopa puhelimeen.
 • Nosto-oveen saat halutessasi kätevän käyntioven, josta pääset kulkemaan nopeasti ilman autoa. Näin sinun ei tarvitse varata autotallista tilaa erilliselle ovelle, eikä koko nosto-ovea tarvitse joka kerta avata, kun tarvitsee päästä autotalliin tai sieltä pois.

Lue täältä lisää nosto-oven hyötyjä verrattuna muihin ovityyppeihin >>

Ennen kuin teet päätöksen autotallin ovesta, niin suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen, joka osaa valita tarpeitasi ja budjettiasi vastaavan, laadukkaan ja pitkäikäisen oven.

Miksi laadukas nosto-ovi on hyvä sijoitus?

Autotallin ovea valitessa kannattaa panostaa helppokäyttöisyyden lisäksi laatuun ja pitkäikäisyyteen. Pidemmässä mittakaavassa, 10 vuoden aikana, huonolaatuinen ja halpa nosto-ovi tulee lopulta (lähes aina) kalliimmaksi kuin hyvä ja laadukas, hieman kalliimpi ovi. Nosto-ovi on autotallin paitsi käytetyimpiä, myös näkyvimpiä ominaisuuksia, joten talon ja autotallin ulkonäköön sopiva nosto-ovi vaikuttaa positiivisesti kiinteistön arvoon.

Halpojen nosto-ovien yksi suurimpia ongelmia on myös, että niiden huoltaminen on mahdotonta tai niihin ei löydy varaosia. Eli, kun ajattelet säästäväsi nyt euroja valitsemalla halvemman nosto-oven, niin todellisuus iskee kasvoille nopeasti, kun oven hajotessa sen korjaaminen ei onnistukaan, vaan joudut ostamaan kokonaan uuden oven. Jokainen nosto-ovi tulee käyttöikänsä päähän jossakin vaiheessa. Halpa ovi halvoilla materiaaleilla nopeammin ja laadukas, kalliimpi ovi laadukkailla ja kestävillä materiaaleilla paljon myöhemmin.

Mistä tunnistat laadukkaan nosto-oven?

 • Laadukkaassa nosto-ovessa on hyvälaatuiset tiivisteet, jotka eivät falskaa missään sääolosuhteissa ja pitävät autotallin puhtaana ja suojassa sateelta.
 • Nosto-oven ovimoottorin tulee kestää vaihtelevat sääolosuhteet ja toimia luotettavasti kaikenlaisissa keleissä. Laadukkaan nosto-oven moottori ei hyydy kovallakaan pakkasella.
 • Laadukas nosto-ovi säilyy pitkään siistinä ja ryhdikkäänä, eikä pilaa julkisivun ilmettä haalistumalla tai menemällä kuprulle.
 • Laadukkaan nosto-oven käyttöön eivät kuulu suuret äänet, kuten kolina. Laadukas nosto-ovi avautuu pieniäänisesti kelillä kuin kelillä.

Autotallipakettiin laadukas nosto-ovi Doorwaylta paikalleen asennettuna – pitkällä takuulla

Oletpa hankkimassa valmista autotallipakettia, omiin tarpeisiin räätälöityä autotallia, rakennat sen itse tai etsit olemassa olevaan autotalliisi uutta, toimivaa ja kestävää ovea, löydät parhaat ja kestävimmät nosto-ovet Doorwaylta.

Meidän nosto-ovet on tehty kestämään kotitalouskäytössä jopa 30 vuotta. Ovet on suunniteltu kestämään ja toimimaan täysin suomalaisissa sääolosuhteissa. Kaikki nosto-ovemme valmistetaan Suomessa, meidän omalla tehtaallamme laadukkaimmista materiaaleista. Meiltä saat nosto-oven asennettuna avaimet käteen -periaatteella niillä ominaisuuksilla kuin tarvitset. Annamme nosto-ovillemme 10 vuoden takuun, joka kattaa myös kaikki kuluvat osat.

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin ovi. Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwaylta. Doorwaylla autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun, joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä >>

Doorwaylla olemme asentaneet yli 30 000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5 000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan, korottoman rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: