Nosto-oven hinta

Blogi

Autotallin hinta ja hankinta- valmis autotalli avaimet käteen?

Doorway nosto-ovi sileä tummanharmaa DW3

Tässä artikkelissa tutkimme, mitä valmis autotalli avaimet käteen -periaatteella hankittuna maksaa, sekä mitä valmiina hankittavan autotallin ostamisesta on hyvä tietää.

Miksi hankkia valmis autotalli avaimet käteen -periaatteella?

Valmis autotalli avaimet käteen -periaatteella hankittuna on loistava ratkaisu, jos arvostat vaivattomuutta ja helppoutta. Avaimet käteen ratkaisuun kannattaa varautua suuremmalla budjetilla.

Kun valintasi on valmis autotalli avaimet käteen -periaatteella, voit useimmiten myös suunnitella, muokata ja räätälöidä autotallia, eli pystyt vaikuttamaan lopputulokseen. Räätälöintejä on usein mahdollista tehdä niin pohjaratkaisuun kuin mm. ulkoverhoiluun, vesikatteeseen sekä ikkunan- ja ovenpielien ratkaisuihin.

Moni autotalli toimittaja toteuttaa autotallin myös asiakkaan omien kuvien ja suunnitelmien mukaan. Parhaimmassa tapauksessa oma unelmasi löytyy jo jonkin autotalli toimittajan valikoimasta.

Valmiin autotallin koko

Turhasta ei kannata koskaan maksaa. Kun hankit valmiin autotallin avaimet käteen -periaatteella, mieti tarkkaan tarvettasi. Ota huomioon autotallin kokoon liittyen ainakin seuraavat asiat:

Montako autoa autotalliin täytyy mahtua?

 • Yhden auton autotallin sisämittojen oltava noin 4 metriä x 7 metriä, jotta auton ovet voivat avautua ja kulkeminen on helppoa.
 • Kahden auton autotallissa sisämittojen on oltava noin 7,5-8 metriä x 8 metriä.
 • Huomioi aina autojen yksilölliset mitat.

Mitä muuta autotallissa säilytetään?

 • Autotallissa säilytetään yleensä myös renkaita ja harrastusvälineitä.
 • Haluatko talliin hyllyt varastointia varten? Sijoitatko hyllyt taakse tai sivulle?

Täytyykö autotallissa mahtua tekemään jotain?

 • Tarvitsetko tilaa myös auton korjaamiseen? Haluatko harrastaa autotallissa jotain?

Tässä muutama esimerkki, minkä kokoinen autotalli sopii eri automäärille:

 • Yhden auton autotalli n. 20-50 m²
 • kahden auton autotalli n. 30-90 m²
 • kolmen auton autotalli n. 60 m² tai suurempi

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?

Talli kannattaa suunnitella täyttämään nykyiset tarpeet, mutta on hyvä myös ottaa huomioon mahdolliset tulevat tarpeet. Osa ratkaisuista on sellaisia että niiden muuttaminen jälkikäteen on lähes mahdotonta.

Tässä muutamia asioita mitkä tulee käydä läpi tallia suunnitellessa.

Käyttölämpötila 

 • Onko talli tasalämpöinen vai nostetaanko lämpötilaa tarpeen mukaan? Tällä päätöksellä on vaikutusta eristys- ja lämmitysratkaisuihin.

Tallin lämmitysmuoto

 • Onko mahdollista hyödyntää talon lämmönlähdettä? Lämmitysratkaisua päätettäessä kannattaa ottaa huomioon todellinen lämmön tarve.

Sisätilankorkeus

 • Kuinka korkealla ajoneuvolla haluat talliin päästä sisään? Jos talliin haluaa autonostimen tai sitä käyttää esim. kuntoilutilana on tallissa hyvä olla tilavuutta riittävästi.

Vesi ja kaivot

 • Haluatko talliin vesipisteen tai wc:n? Mikäli tallissa pidetään autoa säännöllisesti tulee talliin sijoittaa lattiakaivo.

Lattian pinnoitus

 •  Lattian pinnoitteella estetään betonista lähtevää pölyä ja se helpottaa lattian kuivaamista ja puhtaanapitoa. Osa pinnoistusvaihtoehdoista on sellaisia mitä ei voi tehdä jälkikäteen tai sen tekeminen on hankalampaa. Tyypillisiä lattian pinnoitusvaihtoehtoja ovat Mastertop-pinnoite, Epoksi-pinnoite tai maali. Mastertop-pinnoite tehdään lattianvalu vaiheessa.

Sisäänkäynti

 • Autotalli kannattaa aina varustaa nosto-ovella. Nosto-oven koko kannattaa valita autonne ja talliin ajettavan reitin  mukaan sopivaksi.
 • Talliin olisi hyvä olla jalankulkua varten sivuovi. Tämä ovi voidaan kuitenkin sijoittaa myös nosto-oveen jolloin säästät tallista tilaa ja ovi on usein tällöin myös oikeassa paikassa.

Sähköt ja valaistus

 • Sijoita talliin riittävästi pistorasioita ja tarvittaessa voimavirta pistorasia. 
 • Sähköauton latauspaikka on hyvä myös ottaa huomioon ainakin varauksena.
 • Tallin valaistus on suunniteltava käytön mukaan. Mikäli työskentelet tallissa varmista riittävä yleisvalaistus sekä työpistekohtaiset valot. Valaistuksella luot harrastetilaan haluamasi tunnelman.

 

Miten hankkia valmis autotalli?

Autotallitoimittajien, sekä joidenkin talotoimittajien, esitteissä ja verkkosivuilla on usein houkuttelevia kuvia autotalleista, joita voi tilata niin tarvike- kuin avaimet käteen -toimituksena.

Täysin valmiin autotallin tilaaminen on luonnollisesti riskittömin vaihtoehto. Silloin kustannukset ja rakennusaikataulun voi tietää varsin tarkasti etukäteen. Lisäksi tulevat yleensä mm. perustusten tekeminen ja vesi/viemäri- ja sähköliittymien kustannukset. 

Autotallin rakentamista varten tarvit rakennusluvan. Tontilla tulee myös olla rakennusoikeutta jäljellä. Suurille autotalleille tulee hankkia myös energiatodistus.

 

Autotallin hinta, eli mitä maksaa valmis avaimet käteen autotalli?

Valmiin autotallin hinta riippuu tietysti autotallin koosta ja ominaisuuksista, kuten:

 • kuinka monelle autolle autotalli hankitaan?
 • haluatko autotallista lämpimän, puolilämpimän vai kylmän?
 • kuuluuko autotalliin myös katos?
 • kuinka paljon autotallissa on harrastus- tai varastotilaa?

Valmis, avaimet käteen, autotalli maksaa karkeasti arviolta noin 800-1500€/m2. Hinta riippuu paljon myös perustus-kustannuksista ja materiaalivalinnoista. Halvimmillaan autotallin hinta on tosiaan arviolta 800 euroa/m2. Jos autotalliin hankitaan kaikki mukavuudet, voi hintalappu olla jopa 2000euroa/m2 – tällöin puhutaan wifillä, keittiöllä, voimavirralla, koneellisella ilmanvaihdolla, lämmityksellä ja muilla herkuilla varustetusta tallista. Niin kuin yleensä, tässäkin vain sinun unelmasi ja taivas on rajana.

Hintaa arvioitaessa kannattaa myös muistaa, että laadukkaasti rakennettu valmis autotalli nostaa myös kiinteistösi arvoa. Autotalli onkin parempi investointi kuin itse auto.

 

Autotallin tilaussopimus, pystytys ja asennus

Tarkista, että autotallin toimittaja noudattaa kuluttaja-asiamiehen hyväksymiä kuluttajakauppaa sekä asennusta koskevia yleisiä sopimusehtoja. Asiasta on silloin maininta sopimusehdoissa. Autotallin tilaussopimus on sitova, joten sitä ei voi ilman kuluja purkaa. Vakiokorvaus purkamisesta saa olla yleensä enintään 3 % kauppahinnasta.

Kun tilaan valmiin autotallin avaimet käteen -periaatteella, silloin rakentamisessa käytetään yleensä toimittajan järjestämiä tai nimeämiä asentajia. Jos asennus kuuluu toimitukseen eikä siitä tehdä erillistä sopimusta, toimittaja vastaa asennuksesta. Autotallin toimittaja vastaa aina myös toimittamansa materiaalin laadusta.

Autotallipaketin tilaajan kannattaa pyrkiä ottamaan selvää asiallisista yrityksistä. Tutuilta kyseleminen ja suositusten pyytäminen auttaa myös valinnassa. Älä tee urakoitsijan kanssa sopimusta, jossa sitoudut maksamaan urakointi hintaa etukäteen. Sopimus pitäisi olla takapainotteinen eli kustakin työvaiheesta maksetaan vasta, kun se on tehty.

Kun teet sopimuksen, tarkista, että yrityksen sopimusehdot ovat kuluttaja-asiamiehen hyväksymät. Sopimusehtoja ovat:

 • Rakennusalan erikoistöitä koskevat yleiset sopimusehdot
 • Rakennusalan töitä koskevat yleiset kuluttajasopimusehdot, RYS-9 1998, sopimuslomake, tarjouslomake liitteineen
 • Rakennuspuusepäntuotteiden kuluttajakaupan yleiset sopimusehdot ja niihin liittyvien asennustöiden yleiset sopimusehdot.

Sopimuksiin kannattaa vaatia selkeä aikataulu sekä viivästyskorvausehdot. Niillä voi estää sen, että työmaa pahimmassa tapauksessa seisoo, kun urakoitsija on ottanut itselleen liian monta työkohdetta eikä noudata sovittuja aikatauluja.

Rakennustavaran varastointiaika usein kosteissa työmaaoloissa voi vahingoittaa materiaaleja. Sovi toimittajan kanssa siitä, että elementit ja muu materiaali toimitetaan työmaalle vaiheittain rakennustyön edetessä. On tärkeää myös sopia kuka vastaa varastoinnista.

 

Valmiin autotallin varusteet ja ovi

Valmiin tilattavaan autotalliin mahtuu usein myös paljon muuta kuin pelkkä auto – ainakin sellainen autotalli on mahdollista ja helppo hankkia. Autotalliin kannattaa varata ainakin toimiva työtaso kaikenlaiseen työskentelyyn sekä säilytyshyllyjä, laatikoita ja koukkuja tarvikkeille ja työkaluille.

Huolehdi myös, että autotallissasi on hyvät säilytysratkaisut vaihtorenkaiden säilytykseen – esimerkiksi renkaille suunnitelluilla koukuilla voit ripustaa ne kätevästi seinälle. Hyvä varuste autotalliin on pölynimuri, jolla puhdistat niin auton kuin autotallinkin. Autotallissa on kätevää olla myös vesipiste.

Säilytätkö tallissa autoa? Mikäli autotallissa säilytetään autoa säännöllisesti tulee tallissa olla lattiakaivo ja hyvä tuuletus. Tällöin tallin sisäilmankosteus pysyy alhaisena eikä auton ala ruostua. Pahimmillaan autotallissa voi pilata uudenkin auton nopeasti.

Tallin lattian pinnoitus kannattaa miettiä valmiiksi jo ennen rakentamisen aloittamista. Pinnoitteella estetään betonista lähtevää pölyä ja se helpottaa lattian kuivaamista ja puhtaanapitoa. Osa pinnoistusvaihtoehdoista on sellaisia mitä ei voi tehdä jälkikäteen tai sen tekeminen on hankalampaa. Tyypillisiä lattian pinnoitusvaihtoehtoja on Mastertop pinnoite, Epoksipinnoite tai maali. Mastertop-pinnoite tehdään lattianvaluvaiheessa.

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin ovi. Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwayltä. Doorwayllä autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen.

 

YHTEYDENOTTOLOMAKE  11.04.2022 I Autotallin hinta ja hankinta- valmis autotalli avaimet käteen?

  Lue lisää

  02.05.2022 I Autotallin hinta ja hankinta - iso ja korkea autotalli

  Autotallin hinta ja hankinta – iso ja korkea autotalli

  Tässä artikkelissa syvennymme, mitä maksaa iso ja korkea autotalli, sekä […]

  Lue lisää
  29.04.2022 I Doorway kokemuksia: Maailmanympäripurjehtija Ari Huuselan nosto-oviremontti

  Doorway kokemuksia: Maailmanympäripurjehtija Ari Huuselan nosto-oviremontti

  Jo 15 vuoden ajan Ylläksen naapuritunturissa usein lomaillut Ari Huusela […]

  Lue lisää
  11.04.2022 I Autotallin hinta ja hankinta- valmis autotalli avaimet käteen?

  Autotallin hinta ja hankinta- valmis autotalli avaimet käteen?

  Tässä artikkelissa tutkimme, mitä valmis autotalli avaimet käteen -periaatteella hankittuna […]

  Lue lisää
  17.12.2021 I Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

  Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

  Autotallin nosto-ovi ei nouse ylös? Rikkoontunut tai poikki mennyt nosto-oven […]

  Lue lisää
  08.09.2021 I Olli Junes

  Nosto-oven todellinen hinta – 12 vinkkiä hankintaan

  Nosto-ovi on yksi autotallin ja koko kiinteistön julkisivun näkyvimpiä kohtia. […]

  Lue lisää
  27.08.2021 I Olli Junes

  8 tilannetta, jolloin autotallin ovi on aika uusia – Autotallin remontti

  Tässä postauksessa käymme läpi milloin autotallin ovi on syytä vaihtaa. […]

  Lue lisää
  17.08.2021 I Juha Kellokoski

  Valitse vastuullisesti, valitse Avainlippu

  Tiesitkö, että Avainlipun valitsemalla tuet aina suomalaista työtä. Avainlippu-tuote on […]

  Lue lisää
  11.12.2020 I Jaakko Hannuksela

  Miten nosto-oven käyttöikää voi pidentää kotikonstein?

  Doorway nosto-ovet on tehty kestämään aikaa kotitalouskäytössä jopa 30 vuotta. […]

  Lue lisää
  09.12.2020 I Juha Kellokoski

  Miten autotallin ovesta saadaan energiatehokas?

  Painovoimainen ilmanvaihto Autotallin rakenteellisen toimivuuden vuoksi autotallissa tulee olla järjestettynä […]

  Lue lisää
  02.12.2020 I Olli Junes

  Miten asennan nosto-oven itse?

  Hyvillä asennusohjeilla nosto-oven asennus sujuu rakennustöitä aikaisemmin tehneeltä henkilöltä onnistuneesti, […]

  Lue lisää
  24.11.2020 I Olli Junes

  Miten valitsen nosto-oven?

  Nosto-oven valinnassa kannattaa huomioida oven käyttötapa, tila johon ovi asennetaan […]

  Lue lisää
  15.11.2020 I Olli Junes

  Mistä tunnistaa laadukkaan nosto-oven?

  Jos huollat nosto-oveasi oikein, se voi kestää jopa 30 vuotta. […]

  Lue lisää