Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

Autotallin nosto-ovi ei nouse ylös? Rikkoontunut tai poikki mennyt nosto-oven jousi voi olla turhauttava, koska se estää nosto-oven käytön täysin. Mitä tilanteessa voi tehdä ja onko nosto-ovi kokonaan rikki?

Nykyaikaisten nosto-ovien jouset voi uusia

On tärkeää ymmärtää nosto-ovien toimintaperiaate, niiden rooli ja elinkaari nosto-oven käytössä.

Nosto-oven jouset on mitoitettu kestämään kotitalouskäytössä 10000 nostokertaa. Jos käytät nosto-oveasi keskimäärin 3 kertaa päivässä eli noin 1000 nostokertaa vuodessa, on nosto-oven jousen elinkaari kotitalouskäytössä 8-10 vuotta. Nostokerralla tarkoitetaan yhtä nosto-oven nostamista ja laskemista.

Elinkaari ei ota huomioon nosto-oven jousipakan metallijousessa mahdollisesti esiintyvää pistesyöpymistä tai ruostumista kosteassa ilmanalassa. Jos alueellasi on pitkä kevät tai asut rannikolla, on fiksu hankkia uusi nosto-ovi laadukkailla varusteilla jossa osat ovat sinkittyjä ja kestävät kosteaa ilmanalaa paremmin.

Nosto-oven jousi poikki

Anna ammatilaisen vaihtaa nosto-oven jousi

Älä yritä ensin nostaa ovea käsin tai avaajalla, koska voit vahingoittaa itseäsi sekä nosto-ovea. Autotallin nosto-oven jousien vaihto ei ole tee-se-itse-projekti, vaan vaihto vaatii erityisiä työkaluja ja työtapoja loukkaantumisen estämiseksi. Väärän kokoisen jousen tai jousien käyttö voi aiheuttaa vakavia vaurioita autotallin ovelle ja sen osille, mukaan lukien nosto-oven avaaja.


Tyypillisimmät jousijärjestelmät ja niiden toimintaperiaatteet

Autotallin oven jousijärjestelmiä on pääosin kahta eri: vetojouselliset ja vääntöjouselliset nostojärjestelmät.

Vetojousellisessa nostojärjestelmässä nosto-oven jouset on sijoitettu nosto-oven sivuille, katossa oleviin vaakakiskoihin johon ovi nousee. Vetojousellisellisin järjestelmän periaate toimii siten, että kun ovea lasketaan, jousi venyy. Kun ovea nostetaan, jousen voima kevenee.

Vääntöjousellisessa nostojärjestelmässä nosto-oven vääntöjouset käyttävät jousta tai jousia, jotka on asennettu autotallin aukon yläpuolelle. Nämä jouset on asennettu akselitankoon autotallin oven yläpuolelle, ns. perävetoisena lähelle nosto-oven moottoria, vaakakiskojen päähän. Jousitangossa on myös rummut/telat molemmissa päissä. Vaijerit kiinnitetään laitteen nosto-oven alakannattimeen ja nosto-ovi käärii ja kiertää vaijerit rumpujen ympärille oven avautuessa ja sulkeutuessa

Nostojärjestelmä ja uusi jousi nosto-oven mukaan

Autotallin oven paino määrittää sen, mitä jousta tai jousia sinun tulee käyttää nosto-ovessasi. Kunkin nosto-oven uusi jousi tehdään vanhan jousen mittojen mukaan. Doorwayltä saat oveesi sopivan jousen nopeaan toimitukseen.

Nosto-oven jousen vaihto ei ole tee-se-itse-projekti, koska jouset voivat olla jännittyneitä ja osissa liikkuvat suuret voimat. Työ vaatii asiansa osaavan oviammattilaisen, oikeat työkalut ja tekniikat oven huoltamiseen. Nosto-oven jousien vaihto alkaa 150 eurosta (+ asennustyö) riippuen kohteesta, käyttötarpeesta ja oven painosta.

Asianmukainen huolto pidentää nosto-ovesi käyttöikää. On suositeltavaa öljytä autotallin oven jousi, rullien laakerit ja saranat vähintään kahdesti vuodessa käyttämällä laadukasta autotallin oven voitelua. Doorwayltä voit ostaa nosto-oven huoltamiseen tarkoitettua rasvaa joka säilyy ovessa pidempään kuin perinteiset markettirasvat.

Olemme kirjoittaneet ohjeet nosto-oven huoltamiseen itse.

 

Kiteytettynä: Nosto-oven jousta ei kannata vaihtaa jos et ole huoltanut nosto-ovia aiemmin. Doorwayltä saat nosto-oven jousen nopeaan toimitukseen sekä huoltopalvelun asentamaan vanhan jousen tilalle uuden jousen.

Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwayltä. Doorwayllä autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen.

 

YHTEYDENOTTOLOMAKE

[contact-form-7 id=”1000″ title=”Jätä yhteydenottopyyntö”]

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Ehdot*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: