Blogi

Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

Autotallin nosto-ovi ei nouse ylös? Rikkoontunut tai poikki mennyt nosto-oven jousi voi olla turhauttava, koska se estää nosto-oven käytön täysin. Mitä tilanteessa voi tehdä ja onko nosto-ovi kokonaan rikki?

Nykyaikaisten nosto-ovien jouset voi uusia

On tärkeää ymmärtää nosto-ovien toimintaperiaate, niiden rooli ja elinkaari nosto-oven käytössä.

Nosto-oven jouset on mitoitettu kestämään kotitalouskäytössä 10000 nostokertaa. Jos käytät nosto-oveasi keskimäärin 3 kertaa päivässä eli noin 1000 nostokertaa vuodessa, on nosto-oven jousen elinkaari kotitalouskäytössä 8-10 vuotta. Nostokerralla tarkoitetaan yhtä nosto-oven nostamista ja laskemista.

Elinkaari ei ota huomioon nosto-oven jousipakan metallijousessa mahdollisesti esiintyvää pistesyöpymistä tai ruostumista kosteassa ilmanalassa. Jos alueellasi on pitkä kevät tai asut rannikolla, on fiksu hankkia uusi nosto-ovi laadukkailla varusteilla jossa osat ovat sinkittyjä ja kestävät kosteaa ilmanalaa paremmin.

Nosto-oven jousi poikki

Anna ammatilaisen vaihtaa nosto-oven jousi

Älä yritä ensin nostaa ovea käsin tai avaajalla, koska voit vahingoittaa itseäsi sekä nosto-ovea. Autotallin nosto-oven jousien vaihto ei ole tee-se-itse-projekti, vaan vaihto vaatii erityisiä työkaluja ja työtapoja loukkaantumisen estämiseksi. Väärän kokoisen jousen tai jousien käyttö voi aiheuttaa vakavia vaurioita autotallin ovelle ja sen osille, mukaan lukien nosto-oven avaaja.


Tyypillisimmät jousijärjestelmät ja niiden toimintaperiaatteet

Autotallin oven jousijärjestelmiä on pääosin kahta eri: vetojouselliset ja vääntöjouselliset nostojärjestelmät.

Vetojousellisessa nostojärjestelmässä nosto-oven jouset on sijoitettu nosto-oven sivuille, katossa oleviin vaakakiskoihin johon ovi nousee. Vetojousellisellisin järjestelmän periaate toimii siten, että kun ovea lasketaan, jousi venyy. Kun ovea nostetaan, jousen voima kevenee.

Vääntöjousellisessa nostojärjestelmässä nosto-oven vääntöjouset käyttävät jousta tai jousia, jotka on asennettu autotallin aukon yläpuolelle. Nämä jouset on asennettu akselitankoon autotallin oven yläpuolelle, ns. perävetoisena lähelle nosto-oven moottoria, vaakakiskojen päähän. Jousitangossa on myös rummut/telat molemmissa päissä. Vaijerit kiinnitetään laitteen nosto-oven alakannattimeen ja nosto-ovi käärii ja kiertää vaijerit rumpujen ympärille oven avautuessa ja sulkeutuessa.

Nostojärjestelmä ja uusi jousi nosto-oven mukaan

Autotallin oven paino määrittää sen, mitä jousta tai jousia sinun tulee käyttää nosto-ovessasi. Kunkin nosto-oven uusi jousi tehdään vanhan jousen mittojen mukaan. Doorwayltä saat oveesi sopivan jousen nopeaan toimitukseen.

Nosto-oven jousen vaihto ei ole tee-se-itse-projekti, koska jouset voivat olla jännittyneitä ja osissa liikkuvat suuret voimat. Työ vaatii asiansa osaavan oviammattilaisen, oikeat työkalut ja tekniikat oven huoltamiseen. Nosto-oven jousien vaihto alkaa 150 eurosta (+ asennustyö) riippuen kohteesta, käyttötarpeesta ja oven painosta.

Asianmukainen huolto pidentää nosto-ovesi käyttöikää. On suositeltavaa öljytä autotallin oven jousi, rullien laakerit ja saranat vähintään kahdesti vuodessa käyttämällä laadukasta autotallin oven voitelua. Doorwayltä voit ostaa nosto-oven huoltamiseen tarkoitettua rasvaa joka säilyy ovessa pidempään kuin perinteiset markettirasvat.

Olemme kirjoittaneet ohjeet nosto-oven huoltamiseen itse.

 

Kiteytettynä: Nosto-oven jousta ei kannata vaihtaa jos et ole huoltanut nosto-ovia aiemmin. Doorwayltä saat nosto-oven jousen nopeaan toimitukseen sekä huoltopalvelun asentamaan vanhan jousen tilalle uuden jousen.

Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwayltä. Doorwayllä autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan rahoituksen.

 

YHTEYDENOTTOLOMAKE  17.12.2021 I Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

  Lue lisää

  17.12.2021 I Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

  Nosto-oven jousi poikki? Doorwayltä uusi jousi nopeasti!

  Autotallin nosto-ovi ei nouse ylös? Rikkoontunut tai poikki mennyt nosto-oven…

  Lue lisää
  16.02.2021 I Jari-Matti Matikainen

  Nosto-oven yleisimmät viat & huolto – miten nosto-ovea voi huoltaa itse?

  Seuraa ja kuulostele oven toimintaa Nosto-oven kuuluisi toimia sulavasti ilman,…

  Lue lisää
  11.12.2020 I Jaakko Hannuksela

  Miten nosto-oven käyttöikää voi pidentää kotikonstein?

  Doorway nosto-ovet on tehty kestämään aikaa kotitalouskäytössä jopa 30 vuotta.…

  Lue lisää