Autotallin remontti – 6 keinoa käyttää autotallia

Monille oma autotalli on harrastetila ja arjen pakopaikka. Autotallissa kiireen tunne katoaa, kun saa uppoutua omiin harrastuksiin. Kiireen tunnun voi saada pois meditoimalla, mutta tämä postaus on tehty niitä varten jotka toteuttavat itseään käsillä tehden.

Artikkeli käsittelee seuraavia aiheita:

 • Kiinteistön tukikohta
 • Oma paja
 • Man- tai womancave
 • Pyöränkorjaustalli
 • Kuntosali
 • Etätoimisto
 • Muita vinkkejä autotallin remonttiin
  • Työkaluvaunu
  • Hyvä äänentoisto
  • Autotallin säilytysjärjestelmä
  • Autotallin remontti alkaa nosto-oven uusimisesta

Kiinteistön tukikohta

Kun siivoat ja remontoit autotallin, tulee autotallista koko kiinteistön tukikohta. Autotallissa on helppo säilöä työkalut ja sieltä on helppo tehdä kaikki kodin kunnostamiseen liittyvät aputyöt. 

Autotallia voi totta kai käyttää perinteisiä autotallissa tehtäviä töitä varten. Näistä esimerkkinä on auton renkaiden vaihtaminen ja auton siivoaminen. Jos autotallisi on varusteltu lattiakaivolla, johon vedet voi ohjata pois autotallista, voit pestä auton tallissasi vuoden ympäri.

Autotallissa voi myös tietenkin korjata ja säilyttää polkupyörää, mopoa, mönkijää, moottoripyörää, venettä, vesiskootteria tai asuntovaunua.

Puun hiomista

Oma paja

Mikä olisi hienompaa kuin oma paja, jossa voisi tehdä käsi-, puu- tai metallitöitä.  Keskeinen asia omalla pajalla on ratkaista, miten materiaalit saa nätisti seinälle tai lattialle järjestykseen, jotta niitä on helppo käyttää projekteissa. Yksi vaihtoehto on tehdä oma säilytysteline tai vaunu materiaaleille, jota voi tarpeen tullen siirrellä ja jossa materiaalit ovat nätissä järjestyksessä.

Metalli ja puutöissä on tärkeää, että metalli- ja puupölyn saa ohjattua autotallista pois esim. imurin avulla. Näin talli ei likaannu, eikä seiniin ja lattioihin pinty pöly ja lika.

Käsin töitä tekeville on olemassa läjäpäin uusia akkusähkötyökaluja, jotka voit näppärästi ottaa mukaan pihatöihin. Näitä ovat esimerkiksi akkukäyttöiset moottorisahat, lehtipuhaltimet, trimmerit, ruohonleikkurit, maalausruiskut ja niin edelleen. Näitä työkaluja löytyy rautakaupoista jokaisen kukkarolle sopivaan hintaan.

Man- tai womancave

Mancave, miesluola tai womancave, naisluola ovat käsitteitä, jotka ovat rantautuneet tänne rapakon toiselta puolelta.

Mancave tai womancave voivat olla jo kaikkea edellä mainittua, mutta ennen kaikkea niihin sisältyy mukavuustekijä. Talliin mennään viettämään aikaa. Esimerkiksi katsomaan telkkarista kisoja, pelaamaan konsolilla änäriä, tarjoamaan vieraille maistiaisia kotibaarista tai muuta vastaavaa.

Iso osa womancaven ja mancaven ideaa on sisustaa tila haluamallaan tavalla. Sisustaminen voi tapahtua itselle rakkaan brändin tai teeman mukaan. Vain luovuus on rajana.

Pyörän korjausta

Pyöränkorjaustalli

Talli on mitä parhain paikka korjata pyörää. Tilaa on paljon ja vermeet mahtuu levittämään hyvin ympäri tallia. Pyöränkorjaustallissa kannattaa kiinnittää esimerkiksi seinään tai kattoon pyöränkorjausteline, jossa pyörä on ergonomisesti rintakehän korkeudella ja pyörää on helppo korjata.

Perheen pienimmätkin kannattaa ottaa mukaan polkupyörien korjaukseen. Näin lapset oppivat korjaamaan itse pyöriä. Pyörän korjaustaidot oppii hiljalleen, kun pyörän satulaa oppii itse nostamaan ja laskemaan. 

Kuntosali autotallissa

Kuntosali

Onko parempaa paikkaa kuntosalille kuin oma autotalli? Kuntosali on näin aina lähellä, eikä kuntosalille tarvitse erikseen mennä, kun se löytyy muutaman metrin päästä kotipihasta. Oman kuntosalin voit sisustaa mieleiseksesi ja minimivarusteena omaan kuntosaliin kannattaa laittaa ainakin iso tv, isot peilit, vapaat painot, penkki sekä spinning-pyörä. Lisäohjeita kannattaa googlata netistä tai katsoa pinterestistä hakusanoilla “home gym”.

Huoltopalvelu nosto-oville ja teknisille oville Doorwaylta 24/7 ympäri Suomen.

Etätoimisto

Nykypäivänä toimistotyöstä on tullut paikkariippumatonta ja työn teko on mahdollista mistä vain. Kun toimisto on lähellä kotia, ei matkustamiseen mene aikaa. Työviikkoon tulee mukavaa vaihtelua, kun työntekopaikkaa voi vaihdella työpaikan tai kotitoimiston välillä.

Muita vinkkejä autotallin remonttiin

Työkalut autotallissa

Työkaluvaunu

Yksi tärkeä varuste jokaiseen autotalliin on hyvin varusteltu työkaluvaunu. Työkaluvaunuja myydään alkaen 300 eurosta ja sieltä löytyvät kaikki työkalut, mitä auton ja pyörän korjaukseen voit tarvita. Työkaluvaunusta työkalut löytyvät helposti ja kun sitä oppii käyttämään, ei pian ilman pärjää.

Hyvä äänentoisto

Jokaisessa hyvin varustellussa autotallissa on hyvä olla kaiuttimet, joista voi soittaa musiikkia. Äänentoistoon kelpaa vanhat stereot, jotka jo todennäköisesti löytyvät siivottavasta autotallistasi. Vanhat stereot päivität nykyaikaan ostamalla bluetooth-sovittimen stereoiden aux-in paikkaan. Näin voit soittaa langattomasti musiikkia, eikä vanhoja kasetti- tai cd-levyjä tarvitse kaivaa naftaliinista.

Autotallin säilytysjärjestelmä

Autotallin säilytysjärjestelmään kannattaa käyttää hetki ajatusta. Kun autotallissa työkalut ovat järjestyksessä, löytyvät ne arjen pieniin remontteihin helposti.

Tavaratelineiden rakentamisessa kannattaa hyödyntää autotallin kattoa ja seiniä, jotta saat vapautettua lattiapinta-alan harrastamiseen.

Seinälle ripustettavien työkalujen viereen kannattaa tehdä erillinen teline akkutyökalujen lataamista varten, jotta akkutyökalut ovat aina täydessä latingissa työtä varten.

Nosto-ovi, nosto-ovet, autotallin nosto-ovi, Doorwayltä, nosto-ovi remontti

Autotallin remontti alkaa nosto-oven uusimisesta

Autotallin remontoiminen kannattaa aloittaa nosto-ovesta. Nosto-ovi on autotallin käytön kannalta tallin olennaisin elementti ja nostaa merkittävästi tallin ulkonäköä sekä varustelutasoa.

Kun autotalliin uusitaan nosto-ovi, helpottaa se elämää merkittävästi. Nosto-ovi avautuu helposti nappia painamalla.

Autotalliin saa lisää leveyttä nosto-oven uusimalla, kun vanhat karmit otetaan remontin yhteydessä pois. 

Autoa ei tarvitse enää puhdistaa talvella lumesta, kun auton voi säilöä talliin.

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin ovi. Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwaylta. Doorwaylla autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun, joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä >>

Doorwaylla olemme asentaneet yli 30 000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5 000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan, korottoman rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: