8 tilannetta, jolloin autotallin ovi on aika uusia – Autotallin remontti

Tässä postauksessa käymme läpi milloin autotallin ovi on syytä vaihtaa. Monet vaihtavat nosto-oven ulkonäkö-, turvallisuus ja toiset mukavuusseikkojen vuoksi. Tilanteita on monia ja käymme muutamia niistä läpi.

Jos ovi ei ole turvallinen

Tärkein asia nosto-oven käytössä on turvallisuus. Vanhat kippiovet voivat mennä rikki, jos jouset kippiovessa pettävät. Vanhoissa kippiovissa ei ole jousen katkeamissuojaa ja ovi rysähtää kerralla alas. Tämä aiheuttaa potentiaalisen ja ennakoimattoman vaaratilanteen, joka on estettävissä uusimalla ovi.

Jousen katkeamissuoja tuli pakolliseksi 2000-luvulla uusiin nosto-oviin, mikä estää nykyaikaisissa nosto-ovissa äkillisen rysähtämisen alas.


Ovi ilman sormisuojausta

Uusissa nosto-ovissa on nykyäään pakollisena asiana myös sormisuojaus. Nosto-ovien lamellien välinen sormisuojaus estää, että sormia ei voi työntää lamellien saumaan esimerkiksi vedettäessa nosto-ovea alas. Tämä voi tapahtua jos nosto-ovessa ei ole kahvaa, josta nosto-ovea voi laskea tai nostaa. Uusiin nosto-oviin asennetaan nykyään lähes aina erillinen koneisto joka nostaa ja laskee nosto-oven. Jos ovi on koneistamaton, laitetaan oveen erillinen nostokahva.

Rikkinäinen ovi

Nosto-ovi voi olla rikki monella tapaa. Olemme tehneet aiheesta erillisen postauksen, jossa asioita käydään tyypillisimmät vikatilanteet läpi. Jos ovi nykii tai pitää ääntä pahasti, on riski että ovi hajoaa pian. Murphyn lain mukaan nosto-ovi hajoaa juuri silloin kun se ei saisi hajota, siksi ovi kannattaa uusia hyvissä ajoin.

Ovea on raskas käyttää

Jos autotallin ovea on raskas nostaa tai laskea, voi se olla merkki autotallin oven jousien väsymisestä. Tällöin nosto-oven nostamiseen joutuu käyttämään suhteettoman paljon voimaa, joka vaikuttaa oven käyttömukavuuteen. Vasta vaihdettuun nosto-oveen voi vääntää lisää voimaa, jos kyseessä on kuitenkin vanhempi ovi, kannattaa harkita nosto-oven uusimista.

Nosto-ovi ei ole suorassa

Jos ovi on vinossa, ei ovi liiku kiskoilla optimaalisesti. Ovi voi olla mennyt epäsuoraan, jos jokin autotallin rakenteissa on vääntänyt sen vinoon esim. jos raskas lumitaakka on painanut tallin kattoa ja tätä kautta rakenteita alaspäin. Jos ovi ei nouse suoraan ylöspäin, ei ovi toimi tarkoituksenmukaisesti. Tällöin oven elinkaari on lyhyempi kuin ovella joka kulkee suorassa ja riskit jopa tallin rakenteiden rikkoumisesta ovat mahdolliset.

Nosto-oven lukitus ei toimi

Jos oven salpalukko ei toimi, tai nosto-ovi itsessään ei lukitu alas, tekee se tilasta turvattoman säilyttää tavaroita. Uuden nosto-oven hankkimalla tilan murtosuojaus paranee ja pidät ei-toivotut vieraat autotallista ulkona. Vakuutusyhtiö korvaa myös lukitusta tilasta varastetut tavarat helpommin kuin tilasta johon on vapaa pääsy.

Kulunut ulkonäkö

Nosto-ovi on hyvin merkittävä talon ja pihan julkisivussa näkyvä elementti. Nosto-oven lamellin pinnassa oleva väri voi kulua vuosien saatossa pois. Tämä vaikuttaa koko autotallin ulkonäköön ja voi tehdä tallista ränsistyneen näköisen.

Nosto-oven uusimisen yhteydessä voit saada juuri autotalliisi sopivan nosto-oven lamellin värin. Lisäksi nykyaikaisissa nosto-ovien lamelleissa käytettävät materiaalit kestävät paremmin säänvaihteluita sekä auringon paahdetta.

Käyttömukavuus

Jos talliin sataa vesi sisälle, tuo se riskin rakenteiden kastumiseen. Talvella taas lunta voi sataa pariovien edustalle niin paljon, ettei autolla pääse helposti ajamaan tallista. Nosto-ovessa tätä ongelmaa ole koska nosto-ovi aukeaa ylös, eikä ulospäin.

Kun kosteus saadaan ohjattua pois autotallista, pysyvät autotallin lattia ja rakenteet pidempään hyväkuntoisina. Siksi nosto-oven uusimisen yhteydessä nosto-oven alle on järkevää laittaa kynnyspelti joka ohjaa veden pois nosto-ovelta ulos.

Nykyaikainen nosto-ovi

Kun autotallin hankitaan nykyaikainen nosto-ovi, voidaan puhua merkittävästä varustelutason nostosta tallin suhteen. Tallin murtosuojaus paranee, julkisivu saa ryhtiä, käyttö on mukavampaa ja lämmöneristys paranee paksumman oven myötä. Nosto-ovi avautuu helposti nappia painamalla.

Autotalliin saa lisää leveyttä nosto-oven uusimalla, kun vanhat karmit otetaan remontin yhteydessä pois. 

Autoa ei tarvitse enää puhdistaa talvella lumesta kun auton voi säilöä talliin.

Alla video joss käymme läpi miten helposti nosto-oviremontti onnistuu Doorwayn avulla.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 nosto-ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 nosto-oviremonttia. Teemme remontin päivässä ja viemme vanhat ovet pois ja asennamme uudet ilman vaivaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen sekä työn osuudesta saat kotitalousvähennystä.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Ehdot*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: