Miten autotallin ovesta saadaan energiatehokas? – Energiatehokas autotallin ovi

Painovoimainen ilmanvaihto

Autotallin rakenteellisen toimivuuden vuoksi autotallissa tulee olla järjestettynä riittävä ilmanvaihto. Tyypillisesti ilmanvaihto järjestetään painovoimaisella järjestelmällä. Tällöin autotallin seinässä on riittävä määrä ilmanvaihtoventtiileitä. Nämä venttiilit voidaan sijoittaa myös nosto-oveen ja siihen ne saadaan vaivattomasti asennettua jo tehtaalla. Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä ei ole kovin energiatehokas. Ilmanvaihtojärjestelmä kuitenkin valitaan tilan käytön mukaan.

40 mm vai 60 mm lamelli?

Mikäli autotallinne on valittu lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtojärjestelmä, on syytä nosto-oven valinnassa kiinnittää erityistä huomiota nosto-oven energiatehokkuuteen. 

Doorwayn nosto-ovi 40 mm lamellilla toteutettuna on riittävän energiatehokas ratkaisu etenkin kaikkiin painovoimaisella ilmanvaihdolla toteutettuihin tiloihin. Riippuen tilan käyttötarkoituksesta, joskus voi olla kuitenkin hyvä hankkia tätäkin lämpimämpi ovi.

Lamellin vahvuus ei suoraan takaa oven lämmönpitävyyttä pitkällä aikavälillä. Lamellin pitää olla mittatarkka, tasalaatuinen ja kestävä, jotta suoritusarvoihin päästään reaalimaailmassa. Doorwayn nosto-oven lamellit on suunniteltu niin, että valmistuksessa tapahtuva luonnollinen vaihtelu ei vaikuta lamellin korkeuteen eikä profiilin muotoon. Tämä takaa lamellivälien tasalaatuisuuden ja ilmanpitävyyden

Laadukas nosto-ovi kestää aikaa

Doorwayn ovien suunnittelun lähtökohtana on, että ovet kestävät käyttöä vielä vuosikymmeniä. Lamellin rakenne on suunniteltu niin, että se voidaan valmistaa huippulaatuisena varmistaen lamellin rakenteen pysyvyyden hyvänä vuosien ajan. Lamellien välit on suunniteltu niin, ettei vesi jää ulkopinnoille makaamaan vaan valuu ulos. Saranoiden kiinnityskohdissa on riittävästi terästä, joka varmistaa saranoiden kiinnipysymisen vuosienkin päästä. Materiaalien vahvuudet ja pinnoitteet on myös valittu niin, että lamelli kestää aikaa.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 nosto-ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 nosto-oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: