Energiatehokkuus kuntoon autotallissa

Sisällysluettelo

Olisiko aika laittaa energiatehokkuus kuntoon autotallissasi? 

Autotallin ovi on usein viimeinen asia, johon kiinnitämme huomiota pyrkiessämme parantamaan kotimme energiatehokkuutta. Kuitenkin, kun tavoitteena on maksimoida energiansäästö ja lisätä asumismukavuutta, laadukas autotallin nosto-ovi nousee merkittävään rooliin.

Lue, miksi investointi laadukkaaseen nosto-oveen on avainasemassa energiatehokkaan autotallin saavuttamisessa, ja mitä hyötyä energiatehokkuus käytännössä tuo.

Mitä on energiatehokkuus?

Energiatehokkuus tarkoittaa energian käytön optimointia siten, että saavutetaan sama tai parempi toiminnallinen tulos kuluttamalla vähemmän energiaa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi rakennusten, laitteiden ja prosessien suunnittelua ja toteutusta siten, että ne käyttävät energiaa mahdollisimman vähän suorittaessaan halutut tehtävät. Energiatehokkuuden parantaminen voi sisältää erilaisia toimenpiteitä, kuten eristystehon parantamisen, energiatehokkaiden laitteiden käytön ja älykkäiden energianhallintajärjestelmien käyttöönoton.

Energiatehokkuudella on monia hyötyjä, kuten pienemmät energiakustannukset ja ympäristövaikutusten vähentyminen. Energiatehokkuuteen panostaminen on keskeinen tekijä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, sillä energiankulutuksen vähentäminen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

EU kannustaa kotitalouksia energiatehokkuuteen

Euroopan unioni (EU) on ollut eturintamassa asettamassa kunnianhimoisia tavoitteita ja standardeja energiatehokkuuden parantamiseksi. EU:n energiatehokkuusdirektiivi (EED, Energiatehokkuusdirektiivi) on keskeinen säädös, joka ohjaa jäsenvaltioita parantamaan energiatehokkuuttaan. Direktiivissä asetetaan oikeudelliset kehykset, joilla edistetään ja varmistetaan energiatehokkuuden parantaminen koko EU:ssa.

Energiatehokkuusdirektiivin keskeisiä elementtejä ovat:

 • Energiatehokkuuden kansalliset tavoitteet: Jäsenvaltioiden on asetettava kansallisia energiatehokkuustavoitteita ja raportoitava niiden edistymisestä.
 • Energiansäästövelvoitteet: Direktiivi velvoittaa jäsenvaltioita toteuttamaan toimenpiteitä, joilla saavutetaan tietty vuotuinen energiansäästö.
 • Rakennusten energiatehokkuus: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) on toinen keskeinen säädös, joka vaatii uusien rakennusten olevan lähes nollaenergiarakennuksia (Nearly Zero-Energy Buildings, NZEB) ja olemassa olevien rakennusten energiatehokkuuden parantamista.
 • Energiatehokkuus energian loppukäytössä ja energiapalveluissa: Direktiivi edellyttää energiapalveluyrityksiä ja loppukäyttäjiä parantamaan energian käytön tehokkuutta.

EU päivittää ja tiukentaa säännöllisesti energiatehokkuusstandardejaan vastatakseen kasvaviin ilmastonmuutoksen torjunnan vaatimuksiin. Esimerkiksi Euroopan vihreän kehityksen ohjelma (European Green Deal) asettaa tavoitteeksi tehdä Euroopasta ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä, ja energiatehokkuuden parantaminen on keskeinen osa tätä tavoitetta.

Miksi energiatehokkuus on tärkeää autotallissa?

Autotallit, olivatpa ne osa asuinrakennusta tai erillisiä rakennuksia, voivat olla merkittäviä energiankuluttajia.

Tässä muutamia syitä, miksi energiatehokkuus on tärkeää autotallissa:

 1. Energiankustannusten säästäminen: Energiatehokkuuden parantaminen autotallissa voi merkittävästi vähentää energiankulutusta, mikä puolestaan pienentää sähkölaskuja. Esimerkiksi hyvin eristetty autotalli pitää lämpötilan tasaisempana, vähentäen tarvetta lämmitykselle talvella ja viilennykselle kesällä.

 2. Ympäristövaikutusten vähentäminen: Energiankulutuksen vähentäminen autotallissa vähentää myös kasvihuonekaasupäästöjä, jotka aiheutuvat energian tuotannosta. Tämä on tärkeää ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

 3. Mukavuuden parantaminen: Energiatehokkaat ratkaisut voivat parantaa autotallin sisäistä mukavuutta. Esimerkiksi parempi eristys ja ilmanvaihto voivat vähentää vetoa ja kosteuden kertymistä, mikä tekee tilasta miellyttävämmän käyttää.

 4. Kiinteistön arvon lisääminen: Energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet voivat lisätä kiinteistön arvoa. Modernit, energiatehokkaat autotallit voivat olla houkuttelevampia potentiaalisille ostajille.

 5. Parempi turvallisuus ja pitkäikäisyys: Energiatehokkuuteen tähtäävät toimenpiteet, kuten LED-valaistus, vähentävät tulipalon riskiä. Lisäksi, kun autotalli on suunniteltu energiatehokkaaksi, se voi vähentää rakenteellista rasitusta esimerkiksi kosteuden hallinnan parantamisen myötä.

 6. Energiaomavaraisuuden ja -resilienssin parantaminen: Energiatehokkuuden parantaminen voi auttaa taloutta olemaan vähemmän riippuvainen ulkopuolisesta energian toimituksesta, mikä on etenkin kriisiaikoina arvokasta.

Nosto-ovi, nosto-ovet, autotallin nosto-ovi, Doorwayltä

Miksi nosto-ovi on paras ratkaisu energiatehokkaaseen autotalliin?

Koska ovi on autotallin näkyvin ja käytetyin osa, sen laadukkuuteen kannattaa panostaa useaistakin syistä. Autotallin oven kautta tapahtuu merkittävä osa lämpöhäviöistä, erityisesti jos ovi on vanha, huonosti eristetty tai tiivistetty. Laadukas ovi voi vähentää näitä lämpöhäviöitä merkittävästi, parantaen näin energiatehokkuutta ja alentaen lämmitys- ja viilennyskustannuksia.

Nykyaikaiset laadukkaat ovet tarjoavat paremman eristyskyvyn kuin vanhemmat mallit. Ne on suunniteltu pitämään lämpö sisällä ja kylmä ulkona, tai päinvastoin riippuen vuodenajasta. Tämä vähentää tarvetta lisälämmitykselle tai -viilennykselle.

Ilmavuodot ovat yksi suurimmista energian haaskauksen lähteistä rakennuksissa. Hyvä eristys ja laadukka tiivisteet estävät lämpimän ilman karkaamisen ulos talvella ja viileän ilman sisään kesällä.

Lisäksi laadukkaat ovet kestävät paremmin Suomen vaihtelevia sääolosuhteita ja mekaanista rasitusta, mikä tarkoittaa, että ne säilyttävät eristys- ja tiiviysominaisuutensa pidempään.

Nosto-ovi on usein paras ratkaisu energiatehokkaaseen autotalliin useista syistä:

 • Eristykset ja tiivistykset
  Moderneissa nosto-ovissa on erinomainen eristys ja laadukkaat tiivisteet, jotka minimoivat lämpöhäviöt. Monet mallit sisältävät polyuretaanivaahtoeristyksen, joka parantaa lämmöneristystä.

 • Tilankäyttö: Nosto-ovet säästävät tilaa, koska ne avautuvat suoraan ylöspäin. Tämä tarkoittaa, että autotallin sisällä on enemmän käyttökelpoista tilaa, joka voidaan eristää ja pitää energiatehokkaana.

 • Mukautettavuus: Nosto-ovia on saatavilla eri eristysarvoilla ja tiivistystasoilla, joten voit valita tarpeisiisi sopivan mallin, mikä maksimoi energiatehokkuuden.

 • Käytännöllisyys: Lisäksi nosto-ovi on hyvin käytännöllinen ja omiin tarpeisiin räätälöitävä vaihtoehto, joka tekee arjesta helppoa ja sujuvaa. 
 • Matalampi elinkaarikustannus: Vaikka laadukas nosto-ovi voi olla alkuinvestointina kalliimpi, sen elinkaarikustannus on usein matalampi. Tämä johtuu vähäisemmästä energiankulutuksesta, pienemmistä ylläpito- ja korjauskustannuksista sekä pidemmästä käyttöiästä.

  Lue, miten nosto-ovesta saadaan energiatehokas >>

Laadukas, energiatehokas ja kestävä nosto-ovi Doorwaylta

Doorwayn ovien suunnittelun lähtökohtana on, että ovet kestävät käyttöä vielä vuosikymmeniä. Lamellin rakenne on suunniteltu niin, että se voidaan valmistaa huippulaatuisena varmistaen lamellin rakenteen pysyvyyden hyvänä vuosien ajan. Lamellien välit on suunniteltu niin, ettei vesi jää ulkopinnoille makaamaan vaan valuu ulos. Saranoiden kiinnityskohdissa on riittävästi terästä, joka varmistaa saranoiden kiinnipysymisen vuosienkin päästä. Materiaalien vahvuudet ja pinnoitteet on myös valittu niin, että lamelli kestää aikaa.

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin ovi. Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwaylta. Doorwaylla autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun, joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä >>

Doorwaylla olemme asentaneet yli 30 000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5 000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan, korottoman rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: