Miten valitsen nosto-oven? – Nosto-oven hankinta

Nosto-oven valinnassa kannattaa huomioida oven käyttötapa, tila johon ovi asennetaan sekä ovelta toivottavat ominaisuudet. Yksin päätöstä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä myyjämme auttavat sinua mielellään oven valinnassa.

1. Millaiseen käyttöön ovi tulee?

Nosto-oven hankinnassa on tärkeä huomioida se, millaisilla kulkuneuvoilla autotalliin ajetaan. Hieman leveämpi ovi on aina kustannuksiltaan edullisempi kuin autosta naarmuuntunut tai rikkoontunut peili. Lisäksi talliin on mukava käydä sisään, kun ympärillä on reilusti tilaa.

Käyntiovi on hyvä ratkaisu, jos talliin mennään usein jalkaisin esim. hakemaan harrastusvälineitä tai työkaluja. Näin nosto-ovea ei tarvitse joka kerta nostaa ylös eikä lämpö pääse talviaikaan karkaamaan tallista. Doorwayn käyntiovet varustetaan matalalla kynnyksellä ja leveällä aukolla, jonka yli on helppo kuljettaa tavaroita.

2. Millaiseen tilaan ovi tulee?

Nosto-oven valintaan vaikuttavat:

  • Tilan huonekorkeus
  • Tilan syvyys
  • Oviaukon korkeus
  • Oviaukon leveys

Oviaukon yläpuolella olevaa tilaa kutsutaan ylätilaksi. Tämä tila voidaan mitata mitalla tai laskemalla (ylätila = huonekorkeus – oviaukon korkeus). Tämä ylätila vaikuttaa ratkaisevasti nostojärjestelmän valintaan.

Henkilöautot ovat leveämpiä kuin aiemmin: uuden auton leveys on noin 2,1 m peilistä peiliin. Maastoauton korkeus on 1,8 m plus antenni. Siksi oven kannattaa olla 2,5 metriä leveä. Nosto-oven minimikorkeus taas kannattaa olla 2,25 m, jotta talliin voidaan ajaa turvallisesti myös esimerkiksi suksiboksin kanssa.

Kun uutta tallia lähdetään suunnittelemaan, 2,75 m leveä ovi on optimaalinen yhden auton tallissa.

3. Millaisia ominaisuuksia haluan ovelta?

Jos nosto-ovea avataan paljon, ovi kannattaa varustaa sähköisellä avaajalla. Avaajasta käytetään myös nimityksiä nosto-oven moottori, -automatiikka tai -koneisto. Tässä joitakin avaajan tuomia etuja:

  1. Oven avaaminen onnistuu myös etänä – autosta ei tarvitse nousta.
  2. Moottori toimii myös lukkona.
  3. Oven avaamiseen ei tarvitse käyttää fyysistä voimaa.
  4. Moottorissa on sisäänrakennetut turvatoiminnot: ovi pysähtyy automaattisesti kohdatessaan esteen.
  5. Moottori lisää oven toimintavarmuutta ja käyttöikää, sillä ovi nousee aina tasaisesti keskeltä verrattuna käsikäyttöiseen.

Kun nosto-ovi on varustettu avaajalla, sitä voidaan avata näppärästi joko kauko-ohjaimella, seinäpainikkeella, koodilukolla tai mobiiliohjauksella.

Doorwayllä olemme asentaneet yli 30000 nosto-ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5000 nosto-oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Nosto-ovimallistomme löydät täältä.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan korottoman rahoituksen.

Meiltä saat edullisen, sinulle sopivan rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: