Nosto-oven hankinta – Miten valitsen nosto-oven?

Sisällysluettelo

Nosto-oven hankinta edessä? Mitä kaikkea nosto-oven hankinnassa kannattaa huomioida ja miten valita juuri oikeanlainen nosto-ovi sinun käyttöösi ja tarpeitasi vastaavaksi?

Tässä artikkelissa annamme parhaat vinkkimme nosto-oven hankinnan tueksi. Tutustu niihin ja pyydä meiltä tarjous laadukkaasta ja juuri sinulle suunnitellusta nosto-ovesta jo tänään!

Nosto-oven valinnassa kannattaa huomioida oven käyttötapa, tila johon ovi asennetaan sekä ovelta toivottavat ominaisuudet. Yksin päätöstä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä myyjämme auttavat sinua mielellään oven valinnassa.

Millaiseen käyttöön ovi tulee?

Nosto-oven hankinnassa on tärkeä huomioida se, millaisilla kulkuneuvoilla autotalliin ajetaan. Hieman leveämpi ovi on aina kustannuksiltaan edullisempi kuin naarmuuntunut auto tai rikkoontunut peili. Lisäksi talliin on mukavampi käydä sisään, kun ympärillä on reilusti tilaa.

Käyntiovi on hyvä ratkaisu, jos talliin mennään usein jalkaisin esim. hakemaan harrastusvälineitä tai työkaluja. Näin nosto-ovea ei tarvitse joka kerta nostaa ylös, eikä lämpö pääse talviaikaan karkaamaan tallista. Doorwayn käyntiovet varustetaan matalalla kynnyksellä ja leveällä aukolla, jonka yli on helppo kuljettaa tavaroita.

Millaiseen tilaan ovi tulee?

Nosto-oven valintaan vaikuttavat:

  • Tilan huonekorkeus
  • Tilan syvyys
  • Oviaukon korkeus
  • Oviaukon leveys

Oviaukon yläpuolella olevaa tilaa kutsutaan ylätilaksi. Tämä tila voidaan mitata mitalla tai laskemalla (ylätila = huonekorkeus – oviaukon korkeus). Tämä ylätila vaikuttaa ratkaisevasti nostojärjestelmän valintaan.

Henkilöautot ovat leveämpiä kuin aiemmin: uuden auton leveys on noin 2,1 metriä peilistä peiliin. Maastoauton korkeus on 1,8 metriä plus antenni. Siksi oven kannattaa olla 2,5 metriä leveä. Nosto-oven minimikorkeus taas kannattaa olla 2,25 metriä, jotta talliin voidaan ajaa turvallisesti myös esimerkiksi suksiboksin kanssa.

Kun uutta tallia lähdetään suunnittelemaan, 2,75 metriä leveä ovi on optimaalinen yhden auton tallissa.

Millaisia ominaisuuksia haluan ovelta?

Jos nosto-ovea avataan paljon, ovi kannattaa varustaa sähköisellä nosto-oven avaajalla. Avaajasta käytetään myös nimityksiä nosto-oven moottori, -automatiikka tai -koneisto. Tässä joitakin avaajan tuomia etuja:

  1. Oven avaaminen onnistuu myös etänä – autosta ei tarvitse nousta.
  2. Moottori toimii myös lukkona.
  3. Oven avaamiseen ei tarvitse käyttää fyysistä voimaa.
  4. Moottorissa on sisäänrakennetut turvatoiminnot: ovi pysähtyy automaattisesti kohdatessaan esteen.
  5. Moottori lisää oven toimintavarmuutta ja käyttöikää, sillä ovi nousee aina tasaisesti keskeltä verrattuna käsikäyttöiseen.

 

Kun nosto-ovi on varustettu avaajalla, sitä voidaan avata näppärästi joko kauko-ohjaimella, seinäpainikkeella, koodilukolla tai mobiiliohjauksella.

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin ovi. Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwaylta. Doorwaylla autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun, joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä >>

Doorwaylla olemme asentaneet yli 30 000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5 000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan, korottoman rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: