Nosto-oven todellinen hinta – 12 vinkkiä hankintaan

Sisällysluettelo

Nosto-ovi on yksi autotallin ja koko kiinteistön julkisivun näkyvimpiä kohtia. Hyvät autotallin ovet ja niihin integroitu laadukas nosto-ovi kestävät aikaa ja säilyttävät ominaisuutensa pitkään. Huonolaatuinen ja halpa nosto-ovi tulee 10 vuoden aikana lähes aina kalliimmaksi kuin hyvä nosto-ovi. Laadukkaat, talon ulkonäköön sopivat autotallin ovet nosto-ovella nostavat kiinteistön arvoa, parantavat turvallisuutta sekä helppokäyttöisyyttä.

Koska jokainen kohde on erilainen, nosto-ovialalla toimivat ammattilaiset hinnoittelevat nosto-oven ja asennuksen projektikohtaisesti. Nosto-oven hintaan vaikuttavat monet asiat ja siksi saman kokoinen nosto-ovi asennettuna kahteen eri kohteeseen saattaa maksaa lisävarusteiden vuoksi aivan eri summan. 

Olemme eritelleet nosto-oven hintaan vaikuttavat asiat alle. Tervetuloa tutustumaan artikkeliin!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Kun nosto-ovi myydään nosto-ovitarjoajan puolesta valmiiksi asennettuna, sisältyy nosto-oven hankintaan yleensä suunnittelu. Suunnittelussa huomioidaan nosto-oven tekniset asiat, varusteet, ulkonäköseikat sekä elämän helppouteen vaikuttavat asiat. Helppouteen vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi avataanko autotallin oveen integroitu nosto-ovi esim. puhelimesta tai kaukosäätimestä.

Hyvällä suunnittelulla vältät monet murheet nosto-oven asennuksessa sekä käytössä myöhemmin, koska suunnittelun tarkoitus on ennaltaehkäistä virheet ja ongelmat. Kun suunnittelu on tehty hyvin, sopii nosto-ovi täydellisesti aukkoon, oli kyseessä uudiskohteen upouudet autotallin ovet tai nosto-oven vaihtaminen eli saneeraus. 

Nosto-oven koko vaikuttaa nosto-oven hintaan

Nosto-oven koko on eniten nosto-oven hintaan vaikuttava asia. Pohdi tarkkaan ennen kuin ostat ns. rautakauppaoven. Rautakauppaovissa sinulla on kapea valikoima ovia ja olemme törmänneet asiakkaisiin, jotka haluavat heti nosto-oven asennuksen jälkeen uusia rautakauppa-oven. Syynä tähän on, että nosto-oviaukko voi olla liian kapea tai kiskot jäivät roikkumaan tallissa liian alas. Nosto-ovi ei siis sovi tilaan.

Doorwaylla valmistamme kaikki nosto-ovemme mittatilauksena asiakkaan mitoilla. Nosto-ovi valmistetaan asiakkaan toiveiden, ei nosto-ovituotannon ehdoilla. Siksi kaikki nosto-ovemme ovat omia kokonaisuuksiaan. Asiakas voi suunnitella haluamansa kokoisen nosto-oviaukon, josta mahtuu kulkemaan myös tulevaisuudessa suksiboksi auton katolla.

Olemme kirjoittaneet artikkelin nosto-oven valinnasta, jossa käydään kokoon liittyviä asioita tarkemmin läpi.

Nosto-oven hinta

Riittävä toimitussisältö

Ennen kuin olet ostamassa nosto-ovea verkkokaupasta tai kun saat nosto-ovitarjouksen, tarkista toimitussisältö.

Tarkista sisältääkö tarjous: nosto-oven avaajaa, riittävää määrää kaukosäätimiä, lukituksen, tuuletusventtiiliä, tarvittavia osia tai asennusta.

Edullisimpiin nosto-oviin ei välttämättä voi näitä varusteita edes asentaa.

Suosittelemme hankkimaan nosto-oven aina sähköisellä avaajalla. Avaaja lisää nosto-oven käyttöikää ja tekee nosto-oven käytöstä helppoa. Kun avaaja nostaa nosto-oven aina keskeltä, ei ovi ala kanittamaan kummaltakaan reunalta ajan saatossa.

Jos nosto-oven toimitussisältöön ei tule nosto-oven avaajaa eli moottoria, tarkista että mukaan tulee hätävapautin. Hätävapauttimella nosto-ovi saadaan avattua esimerkiksi sähkökatkon aikana ulkoapäin.

Kaikkiin Doorwayn nosto-oviin voidaan nosto-oven avaaja asentaa myös jälkeenpäin.

Tarviketoimituksena vai asennettuna?

Hyvillä asennusohjeilla nosto-oven asennus sujuu rakennustöitä aikaisemmin tehneeltä henkilöltä varsin onnistuneesti, etenkin jos nostojärjestelmänä on vetojousellinen ovi.

Olemme tehneet nosto-oville materiaalipankin, josta asennusohjeet löytyvät pdf:nä ja videona.

Alta löydät myös asennusohjevideon DW200-nostojärjestelmälle (vääntöjousellinen):

Laadukkaassa asennuksessa huomioidaan ja sovitetaan tallin rakenteet sekä nosto-ovi täydellisesti yhteen.

Kysy tarjous nosto-ovesta, niin neuvomme sinua tekemään rungot oikein nosto-ovelle.

Olethan tietoinen, että nosto-ovea itse asentaessasi takuu ei kata nosto-oven virheellisestä asentamisesta koituvia kustannuksia.

Suosittelemme valitsemaan ammattilaisen nosto-oviremontin toteuttajaksi työn haastavuuden vuoksi. Työn osuudesta saat lähes puolet kotitalousvähennystä.

Doorwaylla olemme toteuttaneet yli 5 000 nosto-oviremonttia. Toteutamme nosto-oviremontit ympäri Suomen.

Doorway DW3 - Sileä autotallin nosto-ovi

Turvallisuus

Verkossa myydään edelleen autotallin ovia, jotka eivät täytä autotallin nosto-ovien nykystandardeja. Autotallin ovissa on pakollisena muun muassa sormisuojaus, joka estää vetämästä nosto-ovea alas nosto-oven lamellien taitoskohdasta. Tähän taitoskohtaan sormet voivat jäädä jumiin ja aiheutuu puristumisvaara. Doorwayn nosto-ovella kiinteistösi autotallin ovet toimivat siis turvallisemmin.

Käytämme samoja lamelleja niin lapsiperheen autotallin ovessa kuin konehallin nosto-ovessakin. Tämä tarkoittaa sitä, että ne läpäisevät kirkkaasti ammattilaiskäytön korkean vaatimustason, mitä tulee oven turvallisuuteen, käyttöturvallisuuteen ja toimintavarmuuteen. Nosto-oven moottorissa on sisäänrakennetut turvatoiminnot: ovi pysähtyy automaattisesti kohdatessaan esteen.

Huollettavuus, lisävarusteet ja varaosat

Laadukkaassa nosto-ovessa saranat ja liu’ut ovat säädettävät. Niitä voi säätää ajan kuluessa, kun rakennukset painuvat muutaman vuoden jälkeen. Halppisovissa tätä säätövaraa ei ole.

Laadukas nosto-ovi varustellaan toiveittesi ja tilan vaatimusten mukaan ja ovea on mahdollista huoltaa ja varustella jälkeenpäin. Edullisempiin alelaarin nosto-oviin ei saa asennettua välttämättä ikkunoita, käyntiovia, tuuletusventtiileitä.

Ostaisitko autoa, jota ei voi huoltaa? Monen halvan nosto-oven kohdalla tilanne on tämä. Oveen ei saa varaosia esim. rullien hajotessa. Itseasiassa kaikista halvimmissa ovissa ei välttämättä ole rullia oven reunoilla kuljettamassa ovea, vaan tilalla on muovipalikat.

Kun autotallin ovet on varustettu suoraan kotimaiselta valmistajalta ostetulla nosto-ovella, voit olla varma, että oveen saa varaosia helposti ja nopeasti myös tulevaisuudessa.

Doorway DW1 autotallin nosto-ovi kapea vaakaura

Mikä pudottaa nosto-oven hintaa?

Nosto-ovihankinnassa voit säästää jättämällä nosto-oven moottorin pois ja asentamalla nosto-oven itse.

Käsikäyttöisessä nosto-ovessa (ovi ilman avaajaa) voit säästää lisäksi, jos ovi lukitaan tallin sisäpuolelta salvalla. Tämä on mahdollista, jos talliin on mahdollista kulkea nosto-oven lisäksi jotain muuta kautta.

Älä säästä näissä

Halpa ja hyvä kulkevat kulkevat harvoin käsi kädessä.

Huonolaatuinen nosto-ovi menettää ryhtinsä muutaman vuoden kuluessa. Lamellin pintamateriaali menee kuprulle ja pinta menettää värinsä. Tämän vuoksi autotallin ovet ja julkisivu menevät rumannäköisiksi ja ovi on uusittava jonkin ajan kuluessa.

Kun nosto-ovi on tehty heikkolaatuisista materiaalista, pitää nosto-ovi ääntä, kun sitä käytetään käsin tai avataan sähköisellä avaajalla. Yksi merkki tästä on erinäinen kolina ja pauke, joka ei kuulu nosto-oven tavalliseen käyntiääneen.

Yksi nosto-oven keskeisiä osia ovat nosto-oven tiivisteet. Laadukkaat tiivisteet pitävät sateen ja tuulen ulkona autotallista. Halvimmissa ovissa oleva tiiviste on ainoastaan nosto-oven ulkopuolelle tuleva lista. Huonosti tiivistetyissä nosto-ovissa ilma pääsee valskaamaan talliin ja ajan myötä pöly ja lika kerääntyy talliin. Myös kosteus voi jäädä nosto-ovien tiivisteisiin makaamaan ja tallin pielilautoihin voi alkaa kertymään homepilkkua. Laadukkailla tiivisteillä kosteus pidetään poissa ja ohjataan pois rakenteista.

Jos nosto-oven alareunan tiiviste on huonolaatuinen, voi tiiviste jäätyä maahan kiinni talvella, jos olosuhteet ovat huonot. Nosto-ovea ylös nostettaessa tiiviste repeytyy irti nosto-ovesta, koska se on jäätynyt maahan kiinni.

Halpa automatiikka. Huonolaatuinen ovimoottori saattaa osoittautua pakkasessa toimimattomaksi kylmissä autotalleissa. Laadukkaat ovimoottorit on testattu toimimaan kaikissa olosuhteissa.

Kynnyspelti

Kynnyspelti koskee lähes kaikkia nosto-ovisaneeraus- sekä uudiskohteita. Kynnyspellin idea on ohjata nosto-oveen satanut sadevesi kynnyspeltiä pitkin pois nosto-oven edustalta. Näin oven kohdalle jäävä vesi ei pilaa kynnystä, kynnys ei elä ja ovi pääsee laskeutumaan ajan saatossa tasaisesti.

Kiskot

Jos ajatuksesi on tehdä autotallista harrastetila, huomioi autotallin kiskojärjestelmän sopivuus autotalliisi. Niin sanotuissa perusovissa vaihtoehtoja kiskojärjestelmän suhteen ei ole ja kiskot saattavat jäädä jopa metrin päähän katosta. Esimerkiksi, jos talli on korkeampi. Laadukkaissa ovissa kiskoja pystyy säätämään, jos tilan rakenteet elävät, jotta ovi toimii optimaalisesti. Kiskot kulkevat katossa, eivätkä ole koskaan tiellä, jos esimerkiksi tilaan asennetaan autonostin.

Nosto-oven kiskot suunnitellaan aina tilakohtaisesti ja Doorwaylla voimme käyttää teollisuuteen suunniteltuja kiskoja myös kotitalouksien autotallissa.

Mitä kustannuksia voi tulla oven hankinnan ja asennuksen jälkeen?

Pahimmillaan voi olla tilanne, että edullinen, alelaarista ostettu nosto-ovi ei sovellu autotalliin ja se joudutaan vaihtamaan. Haluamme auttaa asiakkaita, että näin ei pääsisi koskaan käymään. Samalla säästetään rahaa, hermoja ja luontoa.

Kiteytettynä huonolaatuinen ovi tulee kalliimmaksi ja siksi kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous. Doorwaylla autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan nosto-oviratkaisun joka kestää aikaa.

Olemme kirjoittaneet nosto-oven korjauksista ja huolloista oman artikkelin >>

Yksi tärkeimmistä ja elämää helpottavista autotallin varusteista on autotallin ovi. Jos haluat pitkäikäisen sekä helppokäyttöisen oven autotalliisi, kannattaa kysyä aina vaihtoehtoinen tarjous nosto-ovesta Doorwaylta. Doorwaylla autamme kaikkia asiakkaita löytämään parhaan oviratkaisun, joka on helppokäyttöinen ja kestää aikaa. Nosto-ovimallistomme löydät täältä >>

Doorwaylla olemme asentaneet yli 30 000 ovea ympäri Pohjoismaita ja toteuttaneet yli 5 000 autotallin oviremonttia. Asennamme uudet ovet ja teemme remontin päivässä. Huollamme myös kaikki nosto-ovimerkit ja mallit.

Jätä tarjouspyyntö, niin laskemme sinulle tarjouksen. Meiltä saat myös edullisen, sinulle sopivan, korottoman rahoituksen.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Avainsanat:

Jaa: